Отидете към основна версия

6 493 29

Предвестникът на Москвич 6 е обновен и... поевтиня с 20 процента!

  • москвич-
  • 6-
  • jac-
  • a5 plus

Модернизираният JAC A5 Plus навлезе на пазара и изненада с цени

Предвестникът на Москвич 6 бе обновен, но по-любопитното е, че поевтиня с цели 20 процента. В Китай дебютира лифтбекът JAC A5 Plus - донорът на автомобила, който през есента ще бъде локализиран в бившия завод на Renault в Москва. В Китай A5 Plus ще замени два модела: JAC A5 и Sehol Yao.

Понеже по модела няма глобални подобрения, цените паднаха значително. Новият продукт струва от 65 800 юана (8 383 евро), а версията преди рестайлинга се продаваше с базова цена от за 84 800 юана (10 800 евро).

JAC A5 Plus повтаря Sehol Yao по отношение на екстериора и интериора, но техническият пълнеж е същият като този на оригиналния лифтбек A5. Вече няма роботизирана скоростна кутия. Наличните трансмисии са шестстепенна "механика" или вариатор, които се комбинират с 1.5-литров турбо двигател (150 сили, 210 Нм). Декларираният разход на гориво е в рамките на 7.5 литра на 100 километра.

По отношение на оборудването най-наточеният JAC A5 Plus ще получи виртуално табло, бутон старт-стоп, навигация с гласово управление и достъп без ключ. Базовата конфигурация ще бъде със 17-цолови лети джанти, LED оптика, четири въздушни възглавници и медийна система с 10.4-инчов портретно ориентиран сензорен екран.

Няма информация за спецификациите за руския пазар, но китайските цени така или иначе са някакъв ориентир. В Поднебесната империя най-оборудваният JAC A5 Plus ще струва 85 800 юана (10 930 евро), т.е. спрямо обичайния A5 максималната цена е намалена с 26 процента, а спрямо топ версията на Sehol Yao тя е почти наполовина.

До края на 2023 г. МАЗ Москвич планира да произведе няколко хиляди лифтбека с индекс "6", така че всички подробности за новия руско-китайски автомобил ще бъдат разкрити съвсем скоро. Друг JAC, който се предвижда да бъде локализиран в Москва, е кросоувърът S6.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Свързани новини