Отидете към основна версия

2 225 18

GM показа електромобил за армията

  • hummer-
  • ev-
  • hummer ev-
  • emcv-
  • армия

EMCV е базиран на Hummer EV

General Motors Defense представи изцяло нов електрически автомобил предназначен единствено за армията. Electric Military Concept Vehicle – EMCV на практика представя електрическия GMC Hummer EV без голяма част от панелите и с няколко модификации за използване от военните.

Електрическият автомобил прилича на бензиновия автомобил за пехотни части (ISV) на базата на Chevy Colorado ZR2, показан през 2020 г., но всъщност размерите му нямат много общо – концептът е по-голям, вероятно по-тежък и, може би едно от най-големите предимства - безшумен.

Новият модел използва архитектура и задвижваща система като в Hummer EV, тоест три електрически двигателя, способни да осигурят комбинирана мощност от 1000 конски сили, които използват огромна 212-киловатова батерия. Според Breaking Defense, возилот изминава около 480 километра и е оборудвано с дизелов генератор за допълнително зареждане.

Вътре няма нито една от глезотиите, които се срещат в пътническата версия на пикапа GMC Hummer EV: тръбна предпазна клетка защитава водача и петимата пътници в случай на преобръщане и има предпазни колани, които слагат край на всичко по отношение на комфорта.

На мястото на стандартното въздушно окачване са поставени амортисьори Fox Performance, спирачната система е подменена с такава за големи натоварвания, а ъглите на заход и спускане са подобрени за по-добро представяне извън пътя. Върху милитаризирания Hummer EV се работи от почти две години, но досега подробности за него почти липсваха.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини