Отидете към основна версия

2 521 4

Себастиан Льоб сяда зад волана на Dacia в „Дакар“

  • dacia-
  • дакар-
  • льоб

Румънците ще привлекат и Кристина Хереро

Днес Dacia обяви, че ще участва в рали Дакар. Автомобилният производител заяви, че ще започне да се състезава в шампионата през 2025 г., като се бори в категория Т1+ като производител. Главният изпълнителен директор на Dacia Дени Льо Вот заяви, че ралито ще провери "истинската здравина" на автомобилния производител и ще покаже неговия "ангажимент към нисковъглеродната мобилност".

Dacia не предоставя никакви съществени подробности за своя състезателен автомобил. Автомобилният производител обаче разкри, че ще използва синтетично гориво, доставено от Aramco. Кампанията на Dacia в сериите ще бъде пилотирана от Себастиан Льоб и Кристина Гутиерес Хереро. Двойката има няколко години опит в рали Дакар в заводската програма на Dacia.

31-годишната Хереро вече е участвала в седем ралита, като през 2017 г. стана първата испанка в категорията на автомобилите, завършила състезанието. Льоб, деветкратен победител в Световния рали шампионат, се състезава в рали Дакар от 2016 г. насам.

Dacia ще започне изпитания на прототипи през следващата година на Рали Мароко, а Льоб и Хереро ще бъдат зад волана по време на тестовата фаза. Автомобилният производител казва, че ще използва ралито като полигон и лаборатория.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини