Отидете към основна версия

9 415 13

Мюнхен остава без регистрационни номера поради популярността на електрическите автомобили

  • регистрационен номер-
  • мюнхен-
  • електрически превозни средства

В Мюнхен възнамеряват да започнат да издават регистрационни табели от нова серия поради нарастващата популярност на електрически автомобили, мотоциклети и скутери. Това съобщи Munchner Abendzeitung с позоваване на местните власти.

През есента на 2023 година Мюнхен ще издава допълнително регистрационни номера, започващи с „MUC“, въпреки че досега превозните средства от този регион получават номера, започващи с „M“.

Нарастването на популярността на електрическите автомобили означава, че комбинациите за типа знаци, завършващи на "E", може скоро да свършат. В Германия буквата "E" означава превозни средства с електрическо задвижване. Освен всичко друго, дава право на ползване на специални паркоместа и различни други облаги.

Ако бъде решено официално, новите регистрационни табели ще се поставят на електрически мотоциклети и скутери, които имат квадратни двуредови номера с буквата "Е" на втория ред.

Предвижда се собствениците да могат да избират между "M" и "MUC", освен при регистрация на електрически автомобили или камиони. Последните трябва да получат номера, започващи с "М". Тези предложения първо ще бъдат прегледани и одобрени от германското министерство на транспорта.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини