Last news in Fakti

29 Юли, 2023 13:15 9 336 13

Мюнхен остава без регистрационни номера поради популярността на електрическите автомобили

  • регистрационен номер-
  • мюнхен-
  • електрически превозни средства
Мюнхен остава без регистрационни номера поради популярността на електрическите автомобили - 1

В Мюнхен възнамеряват да започнат да издават регистрационни табели от нова серия поради нарастващата популярност на електрически автомобили, мотоциклети и скутери. Това съобщи Munchner Abendzeitung с позоваване на местните власти.

През есента на 2023 година Мюнхен ще издава допълнително регистрационни номера, започващи с „MUC“, въпреки че досега превозните средства от този регион получават номера, започващи с „M“.

Нарастването на популярността на електрическите автомобили означава, че комбинациите за типа знаци, завършващи на "E", може скоро да свършат. В Германия буквата "E" означава превозни средства с електрическо задвижване. Освен всичко друго, дава право на ползване на специални паркоместа и различни други облаги.

Ако бъде решено официално, новите регистрационни табели ще се поставят на електрически мотоциклети и скутери, които имат квадратни двуредови номера с буквата "Е" на втория ред.

Предвижда се собствениците да могат да избират между "M" и "MUC", освен при регистрация на електрически автомобили или камиони. Последните трябва да получат номера, започващи с "М". Тези предложения първо ще бъдат прегледани и одобрени от германското министерство на транспорта.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иваило

    33 26 Отговор
    аха верно ли толкова са популярни че нямам думи на всеки 200 автомобила с двг един е електричка хахаха.и се чудя как умните джендъри иска да забранят телевизори 8к заради потреблението на енергия а електирчките са на почит зелена джендърка политика
  • 2 тъй шъй

    21 21 Отговор
    Твърде безинтересна информация за собственици на самовъзпламеняващи се превозни средства.
  • 3 Гост

    26 21 Отговор
    Хубаво е електричките да се различават с регистрационния си номер.За да паркираме по далечко от тях, никой не иска да му подпалят колата.
  • 4 Врачката касандра

    10 19 Отговор
    Не само ще ви подпалят колата, но и като станат повече електричките в старите гаражи на няколко нива могат да ви погреббат колата поради пропадане, защото са 2 пъти по- тежки и гаражите не са изчислявани и строени за подобни натоварвания. Шокът ще е когато подпалят подземен гараж и изгори и се срути всичко, вкл. сградата отгоре. След това ще могат да паркират само на открито в синьо- зелена зона.
  • 5 гост

    24 2 Отговор
    в бг как е ЕА за всички градове кой от къде е нема значение

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    То отдавна няма значение , откакто разрешиха да не се сменят номерата при препродажба !! В момента поне 30-40 % от колите са с номера , които нямат нищо общо със адреса на собственика , а просто първоначално са регистрирани в града , който пише на номера !! Примерно кола с видински номера в Ахтопол и собственика никога не е живял на друго място , просто си я купил от човек от Видин !
  • 7 Гост

    5 17 Отговор
    При първия пожар на електричка на паркинга на МОЛа и там вече няма да ги пускат.Запали ли се електричка,ще опожари цялата сграда.На колко хора им изгоряха гаражите и къщите.

    Коментиран от #8

  • 8 Реално

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    От началото на годината Model Y са с негорими и невъзпламеняеми LFP (железофосфатни) клетки. Стара ви е информацията, а мрънкането ви вечно!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 тъй шъй

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Не мрънкаме другарю, а имаме огромни основания да критикуваме пожароопасността на батериините коли до този момент. Правите ли разлика между мрънкане и обосновани опасения, подкрепени с много доказателства за граничещо с престъпност използване на литиевите батерии, за да се задоволи егото на себевлюбени индивиди. А това, че използват вече друг тип батерии и трансформацията става без афиширане е още едно доказателство, че "мрънкачите" сме били прави. Иначе това е добра насока, дано този тип батерии наистина да изключват този кошмарен проблем. А как бяха разрешени досега, не ми е ясно, като се има предвид, че за някоя дреболия потенциално застрашаваща здравето в колите се правеше истерия и спиране на производство.
  • 10 Пасаториста

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Мрънкане ли? Я питай китариста на Слави Трифонов.

    Коментиран от #11

  • 11 БМДТ

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Пасаториста":

    То добре да го питаме, но когато му се даде възможност да говори, той НЕ КАЗА НИЩО!!! Нито кой е производител, вносител,......, абе НИЩО. Само общи приказки.
    А и на Славчо и неговите хора, НЕ ВЯРВАМ!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Тоз

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "БМДТ":

    Най-важната информация за тротинетката-марката ако има такава се скри. Расте броя на убитите от тротинетки и елколела, вероятно и при марковите се случва.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.