Отидете към основна версия

3 925 11

Започна производство на Tesla Model 3 Highland

  • tesla-
  • model 3-
  • highland-
  • китай

Обновената версия се прави в Китай

Първият актуализиран седан Tesla Model 3, известен като Project Highland, вече се сглобява в Shanghai Gigafactory. Екранна снимка на новината беше публикувана в Twitter от потребител с псевдоним liuwen_52 и след това ретуитната от собственик на Tesla, подвизаващ се под никнейм @ray4tesla, който твърди, че масовото производство ще започне следващия месец, а доставките ще започнат през октомври на приблизителна цена от около 200 000 юана , което е около €25 000 по текущия обменен курс.

Както съобщава InsideEVs с позоваване на китайското издание JRJ, масовото производство на модела ще започне през септември тази година. Първите доставки се очакват през октомври. Приблизителна цена на Model 3 Highland - около 25 000 евро.

Обновеният седан е оборудван с M3P литиево-манганово-фосфатна батерия от CATL. Капацитет на батерията е 66 kWh. Съгласно споразумението от 2021 г. CALT ще доставя на Tesla пакети литиево-йонни батерии до края на 2025 г. Компанията обаче не потвърждава тази информация.

Версиите със задно задвижване и с удължен пробег на Model 3 Highland ще бъдат първите, доставени на пазара. Доставката на новите версии Performance е планирана от ноември 2023 г. до януари 2024 г. Това важи за автомобили с ляв волан. Новият Model 3s с десен волан ще започне да се доставя на клиентите до края на този месец.

Проектът Highland е в процес на разработка от второто тримесечие на 2022 г. През последните месеци прототипите на седани често бяха забелязвани от фотографи. Благодарение на това вече е известно, че обновеният Tesla Model 3 се отличава с преработена предна част на купето, нови задни светлини и ревизиран интериор. Седанът получава и най-новия пакет за самостоятелно управление на Tesla с всички допълнителни камери и сензори.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини