Отидете към основна версия

3 650 11

Toyota започна да отглежда ягоди и домати в своите фабрики

  • toyota-
  • ягоди-
  • домати

По-късно продуктите се предлагат безплатно

За много производители на автомобили преходът към производство на електрически превозни средства включва и други инициативи за намаляване на емисиите на парникови газове. Някои заводи вече използват възобновяеми енергийни източници за захранване, като произвеждат автомобили с части, произведени от рециклирани пластмаси и други отпадъчни продукти. Два завода на Toyota са възприели различен подход към екологията, като използват топлина и отпадъци от CO2 за отглеждане на ягоди и чери домати.

Toyota е добре запозната с отрицателното въздействие на излишната топлина и CO2 върху околната среда. През април 2022 г. земеделски стопани помагат на автомобилния производител да създаде експериментална оранжерия в завода си в Камиго за отглеждане на ягоди, където се произвеждат двигатели за Toyota Crown и други модели на Lexus. Компанията също така избира завода в Миочи, за да отглежда домати.

Земеделските производители не трябва да се притесняват, че Toyota си проправя път към техния бизнес. Ягодите и чери доматите, отглеждани в заводите, се предлагат безплатно в заведенията за хранене на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.

Свързани новини