Отидете към основна версия

3 688 11

Alfa Romeo показа част от суперколата си преди официалния дебют

  • alfa romeo-
  • zagato-
  • giulia-
  • maserati-
  • mc20

Премиерата ще се състои на 30 август

Alfa Romeo разпространи последна снимка на своя загадъчен суперавтомобил преди дебюта на модела на 30 август 2023 г. в музея на марката. Придружаващата публикация във Facebook включва слогана "Il coraggio di sognare", което на български език означава "смелостта да мечтаеш".

Четирите червени светлини в изображението вероятно показват задните светлини на автомобила. Те включват триъгълна радиаторна решетка с вертикални ламели. Горната част на автомобила е червена, а долната част е тъмно сива. Alfa Romeo се справи отлично с опазването на своя суперавтомобил в тайна.

Слуховете сочат, че моделът може да има обща ходова част с Maserati MC20. Предполага се, че задвижването също ще е подобно с 3,0-литров V6 с две турбини, но и електромотор. Това би довело до обща мощност от около 800 к.с. спрямо 621 к.с. от MC20, който не е хибрид.

Главният изпълнителен директор на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато заяви, че суперавтомобилът изглежда "емблематичен, суперсекси и разпознаваем", и го описа като нещо, което би могъл да сложи до 8C в музея в Арезе.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.

Свързани новини