Отидете към основна версия

10 366 19

Ето как изглежда новата Skoda Superb отвътре

  • skoda-
  • superb-
  • kodiaq-
  • интериор

Флагманът ще споделя интериор с Kodiaq

До премиерата на новите Skoda Superb и Kodiaq остават само няколко седмици и чехите решиха да разкрият частично двата модела, като покажат как ще изглеждат те отвътре. Новите модели от най-висок клас на Skoda получава почти идентичен интериор, който черпи вдъхновение от досегашните модели, но с няколко основни разлики.

Една от тях е преместването на скоростния лост на кормилната колона, което е в тандем с по-високата централна конзола. Над нея откриваме нови „врътки“ за климатроника, а над тях е поставен и голям 13-инчов дисплей за инфотеймънт системата. Пред водача откриваме и друг дисплей с размер от 10 инча. Във всеки един от контролерите на климатроника е поставен малък екран, който от Skoda наричат Smart Dial.

Функционалността на малките екрани зависи от нивото на оборудване. Двата външни въртящи се бутона управляват температурата в салона, както и подгрева/обдухването на седалките на водача и предния пътник. Този в центъра има няколко функции, включително сила на звука, скорост на вентилатора, посока на въздуха, интелигентен климатик, увеличаване на картата и режими на шофиране. Натискането на централния регулатор позволява на потребителя да превключва между функциите, като той може да бъде конфигуриран чрез менюто на инфотеймънт системата.

Разликите в интериора на двете коли са минимални, като Superb разполага с фалшиви отвори за климатика по продължение на цялото табло, докато Kodiaq ги замества с кожена жабка и декоративни елементи.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини