Last news in Fakti

29 Август, 2023 11:54 10 273 19

Ето как изглежда новата Skoda Superb отвътре

  • skoda-
  • superb-
  • kodiaq-
  • интериор

Флагманът ще споделя интериор с Kodiaq

Ето как изглежда новата Skoda Superb отвътре - 1

До премиерата на новите Skoda Superb и Kodiaq остават само няколко седмици и чехите решиха да разкрият частично двата модела, като покажат как ще изглеждат те отвътре. Новите модели от най-висок клас на Skoda получава почти идентичен интериор, който черпи вдъхновение от досегашните модели, но с няколко основни разлики.

Една от тях е преместването на скоростния лост на кормилната колона, което е в тандем с по-високата централна конзола. Над нея откриваме нови „врътки“ за климатроника, а над тях е поставен и голям 13-инчов дисплей за инфотеймънт системата. Пред водача откриваме и друг дисплей с размер от 10 инча. Във всеки един от контролерите на климатроника е поставен малък екран, който от Skoda наричат Smart Dial.

Функционалността на малките екрани зависи от нивото на оборудване. Двата външни въртящи се бутона управляват температурата в салона, както и подгрева/обдухването на седалките на водача и предния пътник. Този в центъра има няколко функции, включително сила на звука, скорост на вентилатора, посока на въздуха, интелигентен климатик, увеличаване на картата и режими на шофиране. Натискането на централния регулатор позволява на потребителя да превключва между функциите, като той може да бъде конфигуриран чрез менюто на инфотеймънт системата.

Разликите в интериора на двете коли са минимални, като Superb разполага с фалшиви отвори за климатика по продължение на цялото табло, докато Kodiaq ги замества с кожена жабка и декоративни елементи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига, спрете се!

    20 18 Отговор
    Все по грозни!
  • 2 Директора

    22 4 Отговор
    Сигурно ще е към 120К, което лично за мен е много, но... въпрос на личен избор.
  • 3 другар

    32 9 Отговор
    едни правят шкода, други дачия, а ние паметник на Тодор Живков

    Коментиран от #15

  • 4 Егати

    13 25 Отговор
    Грозотилището.....
  • 5 Роки

    36 1 Отговор
    Бива. Важното е, че са оставили физическите врътки за климатика. А не като на БМВ да цъкаш в подменюта у сензорния екран докато шофираш.

    Коментиран от #9

  • 6 Кольо,

    17 16 Отговор
    До коментар 3
    Вярно е че по негово време се чакаше с години за кола,но огледай се и виж че тази съвременна България е построена тогава.
    А сега молове и бръчки трошки търалясници....

    Коментиран от #10, #12

  • 7 Антон

    15 3 Отговор
    Изглежда евтино, като есеки нов автомобил без значение нисък,среден, висок клас. Модата с тези дисплеи е продиктувана единствено от желанието да се икономисва при производствто с цел по-големи печалби. Нито е по-удодно за работа, нити по-практично, нито по-красиво. Слагаш евтин китайски дисплей, софтуерни събираш всички функции вътре, и не харчиш пари за бутончета за всяка функция, проводници зад бутончетата, потенциометърчета и т.н.

    Коментиран от #16

  • 8 ЧИЧО МАНЧО

    4 2 Отговор
    ааа , аз Космича за нищо не го давам пред тази грозотия , кво туй са го направили нещо с трй врътки на парното и един залепен таблет , на мойта кола таблета е вграден в таблото като малко тиливизорче , ко праят тези бе , пълен въздух , ужас ууужжаасс , пълен въздух са вече Чехите , щото си продадоха пройзводството по целия свят , пък Космича ей го на си се прави в Русия , кът Мерцедесите идно време , само в Германия и само в Германия и само в Германия !!!😉😊😅😁😙🙂😇☺️.
  • 9 Антон

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Роки":

    На новата ес класа W223 е пълен кошмар с евтиния китайски таблет в средата на таблото. Тотално са
    се изложили с този модел.

    Коментиран от #11

  • 10 другар

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кольо,":

    Прав си. По негово време за 50 г. вкарахме тоалетните от дворовете в построените от ТВ панелки. А как ли са успели другите
  • 11 хахахахахаха

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Антон":

    епизод пореден на "Бай Ганю и новата S класа" - от 15 години чета статиите за коли и Ганя нито веднъж не хареса новата S Класа, гориките тузари се измъчиха с тия грозни коли да му се невиди. Добре че Ганя си търкаля вярната 124-ка с красиво и подредено табло!!!
  • 12 пффф

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кольо,":

    Кольоооо,Кольо!Много си зле Кольо!
  • 13 Бай Тошо

    5 0 Отговор
    Таблета като сенник ли го ползват
  • 14 Нощен скитник на вероятностите

    6 2 Отговор
    Изчистена,изпипана,без излишъци. Браво на Шкодичката.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Край

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Аууу на българчето това му изглеждало ... евтино. Нямало да му стои добре пред панелката на деда му. нямало да вози добре по разбитите каруцарски пътища останали от тейко му.
  • 17 Аз съм този

    3 0 Отговор
    Харесва ми, изчистен дизайн. Само тази радиоточка по средата я мразя и не мога да я гледам. Разваля цялото удоволствие.
  • 18 Тъжен

    4 2 Отговор
    Все по-жалко изглеждащи автомобили, скучни интериори с един плеснат монитор по средата и това е вече модерната визия. Много ужас.....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.