Отидете към основна версия

1 487 7

Mercedes и Nio отхвърлят твърденията за партньорство

  • mercedes-
  • nio-
  • mercedes-benz

Двете компании няма да си сътрудничат

Mercedes-Benz и Nio отрекоха появилите се слухове за партньорство, въпреки че се предполагаше, че те обмислят сътрудничество. Според появилите се в интернет пространството данни Mercedes-Benz биха могъл да получат достъп до някои от ключовите технологии на Nio, но изглежда това няма да се случи.

Твърдеше се, че главният изпълнителен директор на Mercedes Ола Калениус и основателят и главен изпълнителен директор на Nio Уилям Ли са провели разговори за сътрудничество по-рано тази година. От Mercedes-Benz очевидно са били готови да направят инвестиция в Nio в замяна на това Nio да сподели с германската марка своите възможности за научноизследователска и развойна дейност.

Въпреки това, според информация на Auto News, разговорите не са достигнали до етап, в който страните да обсъдят колко ще струва инвестицията и какви технологии ще бъдат прехвърлени. На въпроса за потенциално партньорство, от Mercedes отговориха, че няма текущи планове с Nio, но добави, че "Ола Калениус е в постоянен и редовен диалог с различни лидери и колеги от бранша, включително с Уилям Ли." Говорител на Nio заяви, че всякакви разговори за сътрудничество с Mercedes са "неверни".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини