Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 11:42 3 151 5

Китайците пускат луксозен електрически седан, за да се конкурира с Maybach

  • nio-
  • maybach-
  • китайски луксозен електромобил
Китайците пускат луксозен електрически седан, за да се конкурира с Maybach - 1

Китайският производител на електрически автомобили Nio се готви да пусне нов луксозен електрически седан. Както стана известно, премиерата на модела, подобен на германския автомобил Maybach, ще се състои през декември 2023 г.

Съоснователят и президент на Nio Qin Lihong каза, че неговата компания ще представи своя водещ продукт през декември. Очевидно е, че ще е луксозна кола, но шефът на Nio не уточни каква.

Според източник, запознат с плановете на Nio, става дума за луксозен електрически седан, който ще се конкурира с Mercedes Maybach S-Class. Цената на новостта може да бъде 1 милион юана (140 000 USD) и трябва да бъде пусната в продажба през 2025 г.

Между другото, фактът, че Nio разработва най-скъпия си автомобил, подобен на Maybach, беше съобщен от китайските медии още през декември миналата година. Според местните медии, той ще бъде изграден върху новата платформа NT3 на Nio и ще бъде първото електрическо превозно средство на Nio, оборудвано със система за автономно шофиране, която е собствена разработка на компанията.

Такъв седан ще има дълго междуосие от около 3.3 метра и вероятно ще получи електродвигател от ново поколение с мощност 300 kW (408 к.с.), който беше представен от Nio през август тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рушляк

    5 8 Отговор
    Сега в расията му слагаме едно М и ето ти новия масквиччч

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Байо

    3 2 Отговор
    Нямат стигне, който е близък с Китай ще успее да намаже. Няма да сме ние
  • 4 Край

    8 2 Отговор
    Немското авотомобилостроене приключва. То е двигателя на немската индустрия. Немската индустрия пък е моторът на ЕС. Който разбрал - разбрал. В Българско ще го почувстваме скоро, а ще го разберем след време.
  • 5 Если человек туп то ето надолго

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рушляк":

    Братчед, вземи навреме мерки тоя козяк ти пие мозъка без да се осещаш