Отидете към основна версия

5 545 26

АвтоВАЗ подготвя най-мощната Lada в историята

  • автоваз-
  • лада-
  • lada-
  • vesta-
  • sport

Излязоха нови подробности за наточената Vesta Sport

АвтоВАЗ ще започне да произвежда най-мощната Lada Vesta Sport в историята. През следващата година руският производител ще пусне нова, наточена версия на Lada Vesta, като за този вариант, който ще е с с двигател с турбокомпресор, се твърди, че ще е с мощност от 190 конски сили.

От компанията подчертаха, че следващото поколение на спортната Vesta ще бъде доста по-малко мощно от произвежданото досега. АвтоВАЗ обаче все още не разкрива точните технически характеристики на второто поколение Lada Vesta Sport.

Компанията уточни, че колата, която планират да пуснат през 2024 година, определено ще бъде по-мощна от предишната спортна Vesta , която е оборудвана с 1.8-литров двигател с максимална мощност от 145 конски сили и с петстепенна механична трансмисия.

Експертите предполагат, че топ версията на новата наточена Vesta ще получи силов тракт, чиято мощност ще бъде в диапазона от 180 до 190 конски сили. Такава кола може да се превърне в най-мощната версия на модела в историята.

АвтоВАЗ към момента не коментира тази информация. В средата на септември в интернет бяха показани снимки на второто поколение Lada Vesta Sport . Тогава бъдещата новост беше заснета на автомобилен транспортер.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.

Свързани новини