Отидете към основна версия

6 841 14

Ето как ще изглежда най-евтината "народна" Tesla

  • tesla-
  • евтин електромобил

Tesla вече представи обновената електрическа кола Model 3 и се готви да започне продажбата на пикапа Cybertruck, който ще освободи ресурси на компанията за завършване на един от най-дългоочакваните проекти - масов електрически автомобил на цена до 25 хиляди долара.

Независими дизайнери от изданието Motor1 показаха как би могла да изглежда една такава кола. Наскоро публикуваната биография на Илън Мъск разкри някои подробности за предстоящата нова Tesla, като те са взети предвид от авторите на изображенията, публикувани в интернет. В книгата пише, че дизайнът на най-евтината Tesla ще използва голяма част от екстериора на пикапа Cybertruck, а външният вид на автомобила ще бъде възможно най-футуристичен.

Съдейки по компютърните изображения, новата Tesla с цена до 25 хиляди долара наистина ще има дизайн, който ще е свързан с "Cybertrack". Автомобилът ще получи "тромави" линии на каросерията, както и подобна тясна LED оптика отпред. Цялостната картина се допълва от лъскави пластмасови наслагвания върху арките на колелата, както и мат върху броните.

Силуетът на автомобила изглежда възможно най-аеродинамичен, а дръжките на вратите са вдлъбнати в тялото за по-малко съпротивление на вятъра. В линията на Tesla новият продукт ще бъде поставен едно стъпало под Model 3. Предполагаше се, че колата ще се казва Model 2, но по-късно Илон Мъск отрече тази информация.

Технически подробности за колата не се дават, но има слухове, че пробегът на електрическия автомобил ще бъде около 400 километра. Производството на най-евтиния модел от линията Tesla ще започне в края на 2024 г. Освен това производството му може да се извършва от фабрики в няколко страни наведнъж - в САЩ, Китай, Мексико и евентуално в Индия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.

Свързани новини