Отидете към основна версия

6 127 58

Още подробности за Москвич 8

  • москвич-
  • 8-
  • jac

Представянето на кросоувъра от клас D ще се състои в края на 2024 г.

Новият кросоувър на марката "Москвич" - Москвич 8 - се планира да бъде представен в края на следващата година. Това заяви в интервю за РИА Новости Олег Масляков, директор на производството на автомобилния завод.

„Москвич 8 е кросоувър от клас D и ще бъде представен към края на следващата година“, каза той, отговаряйки на въпрос за новите продукти на марката, които ще се появят през следващата 2024 година.

Ще припомним, че автомобилният завод "Москвич" се намира на мястото на бившия завод "Рено Русия", който френският автомобилен концерн Renault предаде на Руската федерация през май миналата година (сега 50% също принадлежат на "Камаз").

В момента на поточните линии на завода се произвеждат три модела - градският кросоувър Москвич 3 , електрическият автомобил Москвич 3e и седанът Москвич 6. Всички те са копия на модели от китайската марка JAC.

Иновацията, която в Москвич ще се предлага с индекс 8, всъщност е JAC Sehol X8 Plus със сменени емблеми. Размерите на кросоувъра са 4825 x 1870 x 1758 мм с междуосие от 2830 мм. В Китай цената на този автомобил започва от 13 900 долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 28 гласа.

Свързани новини