Отидете към основна версия

18 597 24

Запознайте се с новото Renault Duster

  • renault-
  • dacia-
  • duster

Кросоувъра на Dacia ще се продава и с логото на „режията“

Преди няколко дни видяхме новият Duster на Dacia, който се различава с изцяло нов стил и дизайн, но сега виждаме идентичен модел с логото на Renaul. Това е така защото моделът се предлага с емблемата на французите на няколко международни пазара. Тази стратегия се прилага вече две поколения и няма да бъде различна и при наскоро представената нова моделна серия. Доказателство за това ни предоставя самият френски производител, който току-що публикува първите снимки на новия SUV с емблемите на Renault.

Както и при предишните поколения, новият Duster също се предлага като Renault, като промените са съсредоточени главно върху предната част. Така например логото на румънския автомобилен производител е заменено с надпис "Renault", който се вижда изцяло на радиаторната решетка.

Други аспекти на дизайна са идентични с тези на Dacia Duster, включително формата на бронята, фаровете, дизайнът на колелата, капакът на багажника и т.н. Общите размери също са по същество същите: дължина 4343 мм, широчина 1810 мм, височина 1656 мм и междуосие 2657 мм. Багажникът може да побере до 472 литра.

Техническите подробности все още не са разкрити, но всичко сочи, че ще става въпрос за същите задвижвания, които бяха обявени от Dacia. С други думи: 1,6 хибрид със 140 к.с., 1,2 турбо с 48-волтова мека хибридна система и 130 к.с., както и ECO-G 100 на природен газ със 100 к.с. Във версиите 4х4 Duster предлага "Terrain Control" с пет режима на шофиране: Auto, Snow, Mud/Sand, Off-Road и Eco.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 49 гласа.

Свързани новини

  • Новата Dacia Duster кабриолет?

    За съжаление пазарът на т.нар. нишови леки коли и SUV-та е в своя залез, но това не пречи да си представим, как би изглеждало новото, току що показано ...
    14.12.2023
    7 639
    9