Отидете към основна версия

39 864 104

Напук на тенденциите българинът продължава да купува стари германски дизели

  • употребявани автомобили-
  • дизелови автомобили-
  • българия-
  • нов внос

Или какви коли "нов внос" се продават у нас

Кратка справка в най-големия сайт за автомобили в България mobile.bg, показва, че що се отнася со употребяваните автомобили у нас, то най-много се продават дизелови коли. Напук на световната и европейска тенденция за ограничаване на автомобилите, задвижвани с нафта, у нас пазарът на употребявани коли е доминиран от дизеловите автомобили.

По данни на КАТ, използваните дизели идващи от Европа, като "нов внос" са повече от половината от пазара "втора ръка". Техният дял продължава да расте, като вече гони 60 % от целия "нов внос". Бензиновите употребявани коли са на второ място с малко над 30 процента, а електромобилите с мъка превишават 1 % от нововнесените употребявани автомобили.

Данните за нови регистрации в КАТ пък показват, че от топ 10 на най-продаваните употребявани автомобили първите девет са германски, като шест от тези девет са от т.нар. премиум-марки.

Или с други думи изводът е, че българинът продължава да предпочита дизелов германски премиум автомобил от марките Audi, BMW и Mercedes. На първа позиция обаче си остава вездесъщия Golf, следван от C-Klasse на Mercedes, а единствената негерманска кола в десетката е Honda CR-V.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 68 гласа.

Свързани новини