Отидете към основна версия

25 653 21

Dacia отложи пускането на пазара на Bigster в полза на нов автомобил, който ще е конкурент на Skoda Octavia

  • dacia-
  • c-neo

Румънската марка Dacia планира да пусне нов модел от C-клас по-рано от дългоочаквания кросоувър Bigster. Това съобщи изданието Motors Actu с позоваване на Патрис Леви-Бенчетън, директор на продуктите на марката.

Иновацията, която към момента е известна с вътрешнозаводски индекс C-Neo, ще бъде автомобил с пет врати, с повдигната каросерия, която съчетава характеристиките и на комби, и на седан. Очаква се C-Neo да се конкурира с модели като Skoda Octavia, Toyota Corolla и Opel Astra.

Ръководителят на Dacia Денис Льо Вот каза, че компанията вече няма да се срамува от ценообразуването. Той добави, че клиентите, които се обръщат към Dacia, вече не търсят автомобила с най-ниската цена на пазара. Купувачът идва за кола с най-необходимите опции и добро съотношение цена-качество.

Според Motors Actu представянето на Dacia C-Neo може да се състои през втората половина на 2024 г., но тези дати все още не са официално потвърдени. Струва си да се отбележи, че досега не са забелязани тестови прототипи на бъдещия модел. Що се отнася до кросоувъра Dacia Bigster, той се очаква да излезе на пазара не по-рано от 2025 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 38 гласа.

Свързани новини