Last news in Fakti

24 Май, 2024 10:10 12 059 18

Най-евтината спортна кола или какво ще стане ако Dacia пусне Sandero RS (ВИДЕО)

  • dacia-
  • sandero-
  • rs
Най-евтината спортна кола или какво ще стане ако Dacia пусне Sandero RS (ВИДЕО) - 1

По-рано ви разказахме за Sandero RS , който беше пуснат на пазара в Бразилия под марката Renault. Принадлежеше към второто поколение на автомобила и имаше интересен атмосферен бензинов двигател с 2 литра обем и мощност от 150 конски сили.

Но ако искате да помечтаете, защо да не помислим за Dacia Sandero RS 2024, който е базиран на най-новата версия на автомобила? Предоставяме ви го, макар и само в дигитален формат, за да можете да си представите как би могла да изглежда най-евтината спортна кола на пазара.

Истината е, че развлечението е много атрактивно и превръща скромния румънски хечбек в автомобил, който би събрал очите на всеки ентусиаст. И не напразно, той включва множество специални елементи, които можете да видите във видеото, което ви показваме в края на статията.

Sandero RS 2024 се отличава с намален просвет и по-широка следа, интегрирана под леко по-големи калници. Мисля, че контрастиращите червени елементи са подходящи, както и спортните брони и красивите алуминиеви джанти с V-спици.

Спирачките са модернизирани, за да отговарят на характеристиките на автомобила. Отзад не пропускайте подчертания дифузьор заедно с двата овални ауспуха. Иначе колата ще продължи да използва практична каросерия с пет врати (каросерията с три врати е почти изчезнала) и следователно, подобно на конвенционалното Sandero, ще продължи да предлага много пространство отзад, както и капацитет на багажника от около 300 литра.

А кой двигател би подхождал на тази достъпна спортна кола? Бихме се задоволили с бензинов двигател с турбокомпресор 158 коня 1.3 TCe, който с лека хибридизация идва с ръчна скоростна кутия, което е още по-добро, но седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, произведена от Renault , също няма да е безполезна.

И ако сложим черешката на тортата на хипотетична цена от €20 000, не може да има по-добър край. Накратко, както винаги казваме, Dacia има огромен потенциал за растеж, с повече страстни SUV-та или нишови автомобили. Въпросът е просто мениджърите да не поемат твърде много рискове...


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    23 6 Отговор
    Такова животно хубаво и евтино няма
  • 2 Ванката

    24 4 Отговор
    А дано, ама надали! Ако го пуснат това и полото ще си замине и клиото...
  • 3 Знайко

    21 10 Отговор
    Явно автора си мисли , че спорта е в широките калници, червените лайсни.
    20к ама друг път!
    Представете си това, помислете си онова и хипопетияна цена .....айде няма нужда!
    Не искам да си представям , а да ползвам без ремонти!
    1.3 ТСI ..карайте си го тоя маслояд!

    Коментиран от #5, #18

  • 4 Гост

    16 20 Отговор
    Немските коли постигаха 150 коня от 2 л обем, още в края на 80-те години. Тези са постигнали същото, но 35 г по-късно.

    Коментиран от #8, #17

  • 5 Гост

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "Знайко":

    Моторчето с ресурс на минимум ли е? Има ли някакви резерви за тунинговане или е с експлоатационен план за до края на гаранционния период? То, за какъв спорт си говорим с това 1,3 и 158 коня на предно?

    Коментиран от #16

  • 6 Пич

    12 12 Отговор
    Малии...... този "звяр" направо ще ме свали от Мазерати - то !!!
  • 7 Гост

    24 0 Отговор
    €20К са четири пейки от онези, на Фантъчката.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Къде отиваш

    12 2 Отговор
    Ми да, добра идея, а ще е чудесна когато освен оптичен тунинг монтират и правилен двигател. За бензинка с тегло на 1200кг, празна - 158кс не са много. Започва да е по-интересно когато са над 200кс и въртящият момент над 300Nm. Разбира се, говоря бюджетен автомобил.

    Коментиран от #15

  • 10 Гост

    11 1 Отговор
    Спортен автомобил не означава само як двигател. Трябват и нови спирачки, трансмисия, полуоски, диференциали, окачване и т.н.
  • 11 Никога...

    4 1 Отговор
    ...повече бюджетен италиански ДВГ, от бивш собственик на такъв!

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Никога...":

    Ами то, не бюджетен е V6 и + нагоре от италианците, ама там май идва скъпичко😁
    Иначе, за инфо па авторчето, нищо няма да стане, освен че ФВ ще ги съсипе оти му изполвват абревиатурата....
  • 13 Дивака

    2 1 Отговор
    Как оценявате тези с пресвяткващите фарове.тябва ли да ги унищожим.

    Коментиран от #14

  • 14 Братвурст

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дивака":

    Трябва да се кланяме пред величието им, и да освобождаваме веднага лентата им, защото имат много важна работа за вършене.
  • 15 Бюджетен е но за

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Къде отиваш":

    европейците дет ни смучат кръвчицата. За тях и Меган и Клио са бюджетни хот хечове,но не виждам в българия да ги джиткат много.
  • 16 С ресурс е повече от

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    колкото твойта куха хралупа за кууквици може да побере. Не сме 20 век,новите технологии напредват всеки ден и малка кубатура не се свързва непременно с ниска мощност.Виж Ф 1,кубатура от 2 литра и мощности от около и над 1000 к.с.,движещи се на максимален режим на мотора и минаващи 3-4 хиляди километра на сезон с право на смяна на мотора до 3 пъти,а някой не ги и сменят въобще. Като става въпрос за състезателен режим на който нито една обикновена кола не е подложена на това и то в продължение на хиляда км. поне.
  • 17 Рено в края на 80-те имаше

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    мотор 2 литра и над 200 к.с.,да не говорим че в началото на 80-те Рено 5 турбо от 1,4 мотор извади 160 к.с. в цивилната версия,като за рали същият мотор развиваше над 250 к.с. и бе конкурент на Куатро и рали 037,като с леко увеличение на обема до 1,7 направиха мотор с над 400 к.с.,но закриха група Б,след трагедията с Тойвонен на Сан Ремо.
  • 18 То тва да не ти е

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Знайко":

    БМВ,бре дето му дават от завода 1-1,200 норма масло на 1000 км.Нещо си се объркал с марките.