Отидете към основна версия

2 296 13

Нов критичен проблем в Tesla Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • проблем-
  • фарове

Лошото време, особено суграшица или леден дъжд, е проблем за всички автомобили. Но повечето производители на автомобили се опитват да позиционират фаровете по начин, който минимизира въздействието на снега. Но не и Tesla Cybertruck.

Електрическият автомобил Tesla Cybertruck стана източник на поредното оплакване от страна на собствениците. Отбелязва се, че по време на шофиране в снеговалеж осветителните устройства на електрическия пикап са плътно покрити със сняг, което значително влошава видимостта в тъмното.

Очевидно плоският преден панел на пикапа Tesla изглежда го прави доста уязвим от залепване на сняг по време на шофиране. А проблемът се задълбочава и от лошото разположение на фаровете. Те имат интересна особеност - фаровете са разположени в малка междина между бронята и купето, в която се събира сняг.

Инженерите на Tesla вероятно са се опитали да инсталират фаровете възможно най-ниско, за да подобрят видимостта на водача и да намалят заслепяването на насрещно движещите се коли. Tesla Cybertruck не е единственият електрически пикап, който страда от този проблем. Собствениците на електрически пикапи Rivian също се оплакват от подобен проблем още от 2022 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.

Свързани новини