Отидете към основна версия

2 362 13

Renault показа обновения Captur

  • renault-
  • captur-
  • clio

Кросоувърът дебютира с нова визия

Renault представи фейслифт на своя кросоувър Captur, като го приведе в съответствие с най-новия дизайнерски език, използван при Clio. Предната част е претърпяла значителна промяна, като се отличава с ярки LED дневни светлини и актуализирано лого на марката. Въпреки че задните светлини запазват характерната си "C" форма, сега те се отличават с обновена графика, придружена от обновена емблема Renault на задната врата.

Новата най-висока степен на оборудване, Esprit Alpine, заменя предишния вариант RS Line, като предлага на клиентите избор от 14 двуцветни комбинации и различни цветови варианти. Размерите на колелата варират от 17-цолови стоманени джани за базовия модел до 19-цолови за Esprit Alpine.

Вътре в Captur 2024 г. се наблюдават подобрения на информационно-развлекателната система с по-голям 10,4-инчов сензорен екран и 10,25-инчов цифров инструментален панел. Забележително е, че Renault е заложило на устойчиви материали в интериора, като е заменило кожата с тапицерия, изработена от рециклирани материали като коноп, и е премахнало хромираните акценти.

Под капака опциите за двигатели включват трицилиндров 1,0-литров бензинов двигател с турбокомпресор, генериращ 90 к.с., четирицилиндров 1,3-литров турбо агрегат със 140 или 160 к.с., както и хибридно задвижване, комбиниращо 1,6-литров бензинов двигател с 36-киловатов електромотор и 1,2-кВтч батерия за комбинирана мощност от 145 к.с. Renault твърди, че хибридният вариант може да работи в чисто електрически режим за 80% от градското шофиране.

Забележително е, че липсва вариант с дизелов двигател, което отразява тенденцията в индустрията за оттегляне на малките автомобили с дизелови двигатели в Европа. Въпреки това се предлага версия на LPG с трицилиндров 1,0-литров турбодвигател, който предлага 100 к.с. и пробег от 684 км с пълни резервоари за бензин и LPG.

Обновеният Captur, който ще се продава в Европа по-късно тази година, ще се произвежда в завода на Renault във Валядолид, Испания.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Запознайте се с най-новото Renault

    Renault Symbioz ще се конкурира с Nissan Qashqai, но иновацията е с акцент върху практичността, красивия дизайн и ниския разход на гориво. SUV гама ...
    02.05.2024
    9 563
    20