Last news in Fakti

23 Май, 2024 10:14 2 155 5

Renault представи интересен многоцелеви ван

  • renault-
  • u1st vision-
  • flexevan

Концепцията е създадена от консорциума Software République, който освен Renault включва още шест компании

Renault представи интересен многоцелеви ван - 1

Renault изгради мобилен лекарски кабинет. Концепцията U1st Vision демонстрира възможностите на архитектурата FlexEVan и може да бъде адаптирана към различни нужди. Всъщност това е многофункционална платформа от услуги на пешеходно разстояние, било то павилион, мобилен сервиз за ремонт на велосипеди или нещо друго. Например във версията Health pop-up микробусът ще събира и анализира медицински данни, а лекарят ще оказва необходимата помощ извън клиниката или болницата.

Консорциумът Software République, който включва седем френски компании, включително Renault Group, представи концепцията U1st Vision (You First Vision) на технологичното изложение VivaTech в Париж. Електрическият автомобил, който прилича на ван за доставка, действа като демонстратор на многофункционална платформа от услуги на пешеходно разстояние.

Renault представи интересен многоцелеви ван

U1st е базиран на платформата FlexEVan и във версията с изскачащия модул Health е оборудван с 21 системи за събиране и анализ на медицински данни - дори е обявен асистент за аватар с изкуствен интелект. Такива машини са подходящи за профилактика, диагностика и мониторинг на заболявания, а благодарение на съвременните технологии медицинският модул ще може да получава необходимата информация дистанционно 24/7 (не напразно производителят на смарт часовници Withings е посочен като партньор). Нивото на обслужване ще остане същото като в обикновена болница, а личните данни ще бъдат надеждно защитени от вградени системи за сигурност.

Бъдещето на U1st Vision, подобно на предишната концепция H1st Vision , все още е неясно. Кросоувърът също беше натъпкан с десетки иновативни решения, като някои от тях бяха наистина много интересни. Например системи за разпознаване на лица и походка, свързани със запазени профили на водачи; виртуален асистент за аватар и завладяваща аудио система от Jean-Michel Jarre и Arkamys, потапяйки всеки пътник в неговия собствен „звуков пашкул“.

Renault представи интересен многоцелеви ван


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УдоМача

    4 4 Отговор
    Това по-бетер от Фиат Мултипла бе братче...
  • 2 Бай Пърдежко

    1 4 Отговор
    Много са се напънали, ама не могат да стъпят и на огледалцето но Ситроенами.
  • 3 Пръц

    8 2 Отговор
    Правят хората, правят.... А ние правим буркани 😄
  • 4 Кадир

    3 3 Отговор
    Изглежда толкова "гей"! Малко е плашещо.

    Коментиран от #5

  • 5 Чеги Набара

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кадир":

    Айде,сега кажи как трябва да изглежда за да е ,,мъжкарско".