Отидете към основна версия

4 816 10

Това е луксозният флагман на Mercedes и BYD

  • mercedes-benz-
  • byd-
  • denza-
  • z9 gt

Състоя се световен дебют на луксозния флагмански автомобил Denza Z9 GT, който е оборудван с „революционната“, както декларира производителят, технологична платформа Yi Sanfang.

Външният вид на новия автомобил е замислен от Волфганг Егер, дизайнерски директор на BYD Group. Предната част е наречена "Корона", а задните светлини - "Пясъчен часовник на времето".

Автомобилът официално е позициониран като возило от клас D с размери 5180 x 1990 x 1500 мм и междуосие 3125 мм. Любопитно е, че новият автомобил ще бъде оборудван с технология за интегриране на батерии CTB.

В арсенала на колата са налични още множество лидари и интелигентна система за подпомагане на шофирането от висок клас „Божието око“, която работи по време на градско шофиране, високоскоростни магистрали и сложни пътни възли.

Жао Чангджианг, генерален мениджър на продажбите на Denza, каза, че за първи път новата кола ще бъде оборудвана с технологичната платформа Yi Sanfang , която е първата в света технологична платформа, позволяваща независимо задвижване с три двигателя.

Минималният радиус на завой е в рамките на 5 метра, максималната мощност достига 1000 конски сили, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 2 секунди. Автомобилът ще бъде оборудван с аеродинамичен пакет, електрическо задно крило и система за спортно шаси с "уникални тайни". Новото творение на Mercedes-Benz и BYD ще бъде пуснато в продажба през юли.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини