Отидете към основна версия

2 578 4

Електрически клонинг на Mini за $2500

  • mini-
  • клонинг-
  • китайски коли

Китайската компания Shandong Alma Technology Co. пусна бюджетен електрически автомобил M-200. Любопитното е, че той беше пуснат в продажба на цена от само 2 500 долара. Това съобщава сайтът Autoevolution.

Дизайнът на Alma M-200 е до болка познат, защото копира британското Mini. Интересно е, че избраният модел не е от модерните Mini-та, а класическият Austin Mini от 1960 година и по-конкретно неговата версия с компресор Mini Cooper.

Китайският автомобил има отличителен силует с къси надвеси на каросерията, хромирана решетка, кръгли фарове и тесни задни светлини. Дори капака на багажника се отваря, като този на класическото Mini.

Въпреки че китайският електрически автомобил Alma M-200 е свръх бюджетен, в салона са монтирани цифров инструментален панел и сензорен дисплей. Има също камера за задно виждане и LED оптика.

Новият Alma M-200 има олекотен корпус от фибростъкло и е оборудван със скромен електрически мотор с мощност от едва 2 к.с. (1.5 kW). Пробегът е до 140 км, а батерията на електрическия автомобил се зарежда за 3 часа. Интересно е още, че спирачките са дискови.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.

Свързани новини