Отидете към основна версия

1 499 8

Toyota може да пусне Corolla GR с автоматична трансмисия

  • toyota-
  • corolla-
  • gr

Всичко зависи от желанията на клиентите

Според доклад на австралийското списание Drive Шон Ханли, ръководител на местния отдел за продажби и маркетинг на Toyota, разкрива, че повече от половината купувачи на GR86 и Supra избират автоматични трансмисии. Ханли отбеляза, че "данните показват, че хората се насочват към автоматичната трансмисия, ако тя е налична", което предполага значително предпочитание на потребителите към автоматичните варианти.

Във връзка с това президентът на Toyota Gazoo Racing Томоя Такахаши намекна, че може да се подготвя подобна версия на GR Corolla. Той спомена: "Ако има търсене от страна на клиентите, може би", което показва, че Toyota взема предвид предпочитанията на потребителите в процеса на вземане на решения. Въпреки че Toyota не потвърди официално разработването на GR Corolla с автоматична трансмисия, потенциалът за такъв вариант изглежда все по-вероятен.

Пускането на пазара на автоматична GR Corolla не би било значително предизвикателство за Toyota, като се има предвид неотдавнашните им модели. В началото на годината Toyota представи актуализирана версия на GR Yaris, която разполага със същия 1,6-литров трицилиндров двигател с турбокомпресор. Този нов модел е оборудван с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Тази технологична актуализация на GR Yaris демонстрира възможностите и готовността на Toyota да разшири обхвата на подобни модификации и на GR Corolla, ако има достатъчно търсене от страна на клиентите.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Toyota подготвя най-мощния си Land Cruiser

    Toyota обмисля по-мощен SUV за своята нарастваща линия от динамични автомобили Gazoo Racing. Режимът GR Sport вече е приложен към много продукти и ско ...
    22.05.2024
    3 367
    5