Отидете към основна версия

17 866 26

Ето го новото Ferrari с турбо

  • ferrari-
  • california-
  • t-
  • турбо
Италианската компания Ferrari показа новото поколение на модела California, към името на което е добавена буквата "Т". Именно този индекс показва наличието на турбо компресор, който се завръща в двигателите на Скудерията. California Т е първият сериен модел с турбо от F40 насам.
Още нещо интересно е, че с този модел марката започва нова ера в производството на спортни автомобили. От сега всички двигатели, както "цивилните", така и състезателните ще се създават като няма да се гледа само максимална мощност, а ще се обръща внимание на екологичност и на по-нисък разход на гориво.
За завръщането на турбо компресорите в автомобилите Ferrari, компанията обяви още преди няколко години, като говорител от Скудерията съобщи, че тази крачка е неизбежна заради драконовските екологични стандарти, налагани на автопроизводителите. Презентацията на California T се проведе онлайн, а на живо колата ще бъде показана след по-малко от месец в Женева.
Двигателят на новата California T е V-образен осемцилиндров с работен обем 3.8 литра. Благодарение на гореспоменатото турбо мощността му е 522 конски сили, а максималният въртящ момент - 754 Нм. За сравнение ще кажем, че предшественика разполага с 4.3-литров атмосферен V8, който е с 49% по-нисък въртящ момент и харчи 15% повече гориво
Що се отнася до дизайна на California Т, то новия модел е съхранил доста от чертите на предшественика. Заради новия корпоративен дизайн обаче е променена формата на фаровете, но като цяло разликите могат да бъдат определени като рестайлинг. Продажбите ще стартират през втората половина на годината.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини