Отидете към основна версия

4 203 5

Първи тестове на чудовищно изглеждащата Dacia Sandrider

  • dacia-
  • sandrider

3.0-литровият битурбо V6 мотор на Sandrider е проектиран да работи със синтетични горива

Sandrider е хомологиран за категорията Ultimate T1+ и ще се състезава в Световния рали -рейд шампионат. Този автомобил е изграден около леко тръбно шаси и се задвижва от 3.0-литров V6 мотор с двойно турбо. Мощността на този агрегат е 355 к.с. а максималният въртящ момент 539 Нм. Този двигател е съчетан с шестстепенна секвенциална трансмисия, задвижваща четирите колела.

Въпреки че Sandrider ще бъде нов участник в предстоящото рали Дакар, автомобилният производител подписа с някои от най-големите имена в спорта, включително Себастиан Льоб, Насър Ал-Атия и Кристина Гутиерес. Съвсем скоро, между 6 и 9 май Гутиерес и Льоб тестваха Sandrider в продължение на два дни в тестовия комплекс Sweet Lamb в Уелс, преди екипът да се отправи към Château de Lastours във Франция за четири дни допълнителни тестове с тримата пилоти.

Екипът на Dacia сега подготвя Sandrider за строг тестов график в Мароко от 28 юни до 6 юли. Той ще бъде тестван на подобен терен като това, което ще изпита по време на рали Дакар, което ще се проведе от 3 до 17 януари следващата година.

„Първите тестове минаха много добре“, каза Льоб . „Прекарах един ден в Обединеното кралство и два във Франция. Работихме върху окачването и диференциала, за да намерим добър баланс с колата и бях доволен от това как работи. Двигателят работи добре от самото начало и нямахме никакви проблеми. Въз основа на опита с чисто нов автомобил, той изглежда наистина добре и очаквам с нетърпение да продължа тестовете в Мароко.”

Интересното е, че 3.0-литровият битурбо V6 мотор на Sandrider е проектиран да работи със синтетични горива, предоставени от Amarco, най-големият производител на петрол в света. Планирано е колата да направи своя състезателен дебют на Rallye du Maroc, в Мароко, през октомври.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини

  • На ход е още по-голяма Dacia

    Най-известните световни производители на автомобили ще представят своите нови продукти на автомобилното изложение в Париж, което ще отвори врати на 14 ...
    10.09.2024
    7 849
    14
  • Тест и БГ цени на новата Dacia Spring

    Бордо, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Моделът Dacia Spring не е нов да българския пазар. Това е най-евтината електрическа кола ...
    14.07.2024
    53 376
    38
  • Dacia пуска купеобразен Duster в стил BMW X6

    Очакванията са свсем скоро Renault да спре да предлага настоящото поколение на модела си Arkana, но за да замени този модел, френският автомобилен про ...
    12.06.2024
    29 821
    23