Отидете към основна версия

20 773 18

Лъжат ли ни рекламите на нови автомобили?

  • нови автомобили-
  • реклами

 

Не е тайна, че навсякъде по света автомобилните производители инвестират много средства в рекламата на техните нови продукти. Не са рядкост случаите обаче, в които показваният нов автомобил не отговаря с точност на рекламираната цена и по този начин потенциалните клиенти биват подвеждани.
 
Едно интересно предложение от руски депутати има за цел да оптимизира автомобилните реклами. По-конкретно става дума за забрана на авто производителите да показват кола с високо оборудване и в същото време да представят базовата цена на автомобила.
 
Много често в автомобилните реклами се демонстрират автомобили, оборудвани с мултимедия, навигационна система, панорамен люк, автоматична трансмисия, система 4х4, кожен салон и др., като в същото време на рекламата е изобразена базовата цена на возилото, което е в пъти по-евтино от показаната версия.
 
Поради тази причина руските депутати са внесли законопроект, с който да забранят на компаниите да показват в рекламите си цена на автомобил, която не отговаря на съответстващата реалност. Според руснаците подобни трикове са чисто мошеничество. Не е лошо и българските законодателни органи да помислят върху подобна възможност, защото и у нас подобни подвеждащи реклами на нови автомобили съвсем не са рядкост.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини