Last news in Fakti

18 Февруари, 2014 09:16 20 751 18

Лъжат ли ни рекламите на нови автомобили?

  • нови автомобили-
  • реклами

 

Не е тайна, че навсякъде по света автомобилните производители инвестират много средства в рекламата на техните нови продукти. Не са рядкост случаите обаче, в които показваният нов автомобил не отговаря с точност на рекламираната цена и по този начин потенциалните клиенти биват подвеждани.
 
Едно интересно предложение от руски депутати има за цел да оптимизира автомобилните реклами. По-конкретно става дума за забрана на авто производителите да показват кола с високо оборудване и в същото време да представят базовата цена на автомобила.
 
Много често в автомобилните реклами се демонстрират автомобили, оборудвани с мултимедия, навигационна система, панорамен люк, автоматична трансмисия, система 4х4, кожен салон и др., като в същото време на рекламата е изобразена базовата цена на возилото, което е в пъти по-евтино от показаната версия.
 
Поради тази причина руските депутати са внесли законопроект, с който да забранят на компаниите да показват в рекламите си цена на автомобил, която не отговаря на съответстващата реалност. Според руснаците подобни трикове са чисто мошеничество. Не е лошо и българските законодателни органи да помислят върху подобна възможност, защото и у нас подобни подвеждащи реклами на нови автомобили съвсем не са рядкост.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    15 1 Отговор
    Например БМВ Х5 се рекламираше с базова цена 118 000 лева, а с екстрите го продаваха за 187 000 лева. Ако питаш ами искам да купя джипа за 118 000 лева както е обявен ще ти кажат, че такава цена няма. С разхода на горивото е същата ситуация. Рекламират, че харчи 6 литра на 100 км, но това е ако го караш бавно и използваш всяко нанадолнище по енерция. Ако си караш нормално ще удари 8.5 литра/100км. Ако е бързо ще удари 10 литра/100км , а градско 14 литра/100км.

    Коментиран от #4

  • 2 Димитър Рупанов

    2 14 Отговор
    Голям праз...
  • 3 Диан Маринов

    12 1 Отговор
    то само с автомобилите да ни лъжеха
    с мед да ги намажем
  • 4 Михаил Зарев

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "galaxy":

    За това си прав,но ако караш BMW X6 няма да ти пречи разхода на гориво.

    Коментиран от #5, #7, #8, #9, #10

  • 5 Shmeker

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Михаил Зарев":

    Що бе на мен би ми пречил. Минавам по 3000 км. на месец и не ми харесва да давам толкоз пари за гориво
  • 6 Христо Христов

    7 3 Отговор
    Според мен въпросът с новите коли не ни касае, защото 99% от българите караме употребявани коли... "Баровците" се броят на пръсти, а и живеят кратко (гърмят ги). Ха - ха!
  • 7 Кобрата

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Михаил Зарев":

    Не бъди сигурен, че тези които карат хубави коли не им е проблем да ги поддържат.
    Има много гъзари, които са готови на всичко, за да си купят луксозна кола и да се правят на богати.
    Залагат си апартаментите и теглят заеми и после остават без жилища и се стискат само и само, за да угодят на колите си.
    Това за мен е чиста гъзария...и ако се загледаш има доста скъпи коли с износени гуми и като им се развали нещо...докато съберат пари да отстранят проблема, се лишават с месеци докато съберат нужните за ремонта пари.
    Затова по-добре по-евтина кола да караш, но да имаш пари в джоба си и да не се чудиш как да поемаш разноските по не.
    Скъпата кола остарява и става евтина, но щастието се върти около скъпото, а около това да си здрав, да имаш семейство и работа

    Коментиран от #17

  • 8 Кобрата

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Михаил Зарев":

    Където можеш да отидеш със скъпа кола до там можеш да стигнеш и с евтина, така че щастието не се върти около богатството.
  • 9 M_SUX

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Михаил Зарев":

    Я па ти? за 30 хиляди можеш да си вземеш Х5 с визия от 2012-2013.... знаеш ли колко хора могат да ти извадят 30 хиляди? - много.... ама не много хора могат да издържат на разхода на гориво и скъпите части..... така че можеш да си изтриеш коментара и да не ръсиш глупости, всички гледат разхода на горивото, дори средната класа за която се води, че не са бедни хора. Само единствено милинонерите може да не гледат разхода, но 90% от скъпите коли които виждаш, не са карани от милионери, а по-заможни хора които също гледат разхода.
  • 10 galaxy

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Михаил Зарев":

    Не мога да разбера какво искаш да кажеш. Според мен човек трябва винаги да си прави сметката. Х5 и Х6 са на съпоставими цени.
  • 11 Vasik Atanasova

    6 2 Отговор
    ИМА ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА СЕ КЕФЯТ А КЕФА ЦЕНА НЯМА
    ИМА ХОРА НА КОЙТО СЪРЦАТА ИМ СА УВИТИ С Л..НА

    Коментиран от #13

  • 12 Калоян Велинов

    6 2 Отговор
    АВТОДЖАМБАЗИТЕ ОТ ГОРУБЛЯНЕ -ВОДА ДА ИМ НОСЯТ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ВНОСИТЕЛИ!!!!ПО-ГОЛЕМИ ЛЪЖЦИ И КОЖОДЕРИ ОТ ТЯХ НЯМА!!!
  • 13 мечока

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Vasik Atanasova":

    Странно е че ла.ното може да има сърце, нали!
  • 14 Симеон Тасев

    2 1 Отговор
    ако в България се взимаха нормални заплати нямаше да е така съвсем спокойно можеше да се кара и х5 и х6 и цлс и т.н кой какво му харесва
  • 15 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
    а не да ми говорите глупости от сорта той си прави сметка оня си да и Германеца си прави ама взима пари
  • 16 жоро1

    1 1 Отговор
    Как ще го гласуват като от това се хранят....
  • 17 жоро1

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кобрата":

    Имаше един стар лаф ...от студ умри - гъзар бъди... .
  • 18 БМВ БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Ама чакайте малко бе, какво значи да ни лъжат и то рекламите на автомобилите ? И другите не са цвете за мирисане..С кое ни лъжат ? Показват си екстрите и оборудването и после пишат, че ЗАПОЧВА от примерно с Х5 118 000 лева и никъде не пише, че с това показано оборудване е толкова.А и никога не може да се разбере какво е оборудването по няколко показани екстри.Това са глупости, поне за БГ е така, но и в русич не вярвам да казват, че с показаното оборудване е малката цена.
    Сега в момента като иска някой отива и си купува ново Х5 за 104 000 базово оборудване-това е най-евтиното