Отидете към основна версия

2 403 7

Новият Prelude ще се продава в Европа

  • honda-
  • prelude-
  • европа

Honda ще покаже червено купе по време на Фестивала на скоростта в Гудууд

Европа получава сладка изненада: емблематичната Honda Prelude се завръща след 30-годишно отсъствие. На Фестивала на скоростта в Гудууд ще бъде представена серийна версия на Prelude Concept 2024.

Въпреки че Honda не съобщава подробности, почти е потвърдено, че новият Prelude ще получи хибридно задвижване. Слуховете в бранша предполагат, че тя ще заимства доказаната технология от хибридите Civic и Accord - 2,0-литров двигател с цикъл на Аткинсън, работещ в тандем с два електрически мотора. Този екологосъобразен подход се вписва идеално в агресивната стратегия за електрификация на Honda.

Предстоящото представяне в Гудууд обещава да бъде забележително, предлагайки по-близък поглед към това спортно купе, преди то да се появи на пътя през 2025 г. Припомняме, че компанията показа за първи път възродения модел на родна заемя през изминалата година по време на изложението в Токио.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Honda представи новия Civic Si

    Високопроизводителният седан Honda Civic Si претърпя планирана актуализация. Моделът получи по-твърдо шаси и други технически подобрения, които го нап ...
    25.07.2024
    3 045
    9