Отидете към основна версия

1 616 8

BBS също е в затруднено финансово положение

  • джанти-
  • bbs-
  • тунинг-
  • recaro-
  • финанси

Това не е първата подобна ситуация за компанията

Известният производител на джанти BBS за пореден път изпада във финансови затруднения. Дружеството е подало молба за откриване на производство по несъстоятелност, което е поредната глава в историята му, белязана от финансова нестабилност.

Това е петият път, в който BBS се сблъсква с подобна криза през последното десетилетие. Въпреки предишните опити за преструктуриране, дружеството не успява да осигури финансовата си стабилност. Настоящата процедура по несъстоятелност е предизвикана от неизплащането на заплатите на дружеството за май и юни.

Въпреки тежкото положение, компанията майка на BBS, ISH Management Services, остава ангажирана със запазването на марката. Тя увери заинтересованите страни, че се стреми към намиране на решение и вече е започнала прехвърлянето на марката и правата за дистрибуция.

Новината идва като шок за автомобилната индустрия, тъй като BBS е ключов доставчик на големи производители като Porsche, BMW и Mercedes-Benz. Предстои да се види въздействието на тази неплатежоспособност върху веригата за доставки.

По-рано днес ви споделихме за финансовите проблеми и на друга популярна марка в автомобилния свят, а именно Recaro. Повече за това, вижте тук.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини