30 Юли, 2024 17:55 1 606 8

BBS също е в затруднено финансово положение

  • джанти-
  • bbs-
  • тунинг-
  • recaro-
  • финанси

Това не е първата подобна ситуация за компанията

BBS също е в затруднено финансово положение - 1

Известният производител на джанти BBS за пореден път изпада във финансови затруднения. Дружеството е подало молба за откриване на производство по несъстоятелност, което е поредната глава в историята му, белязана от финансова нестабилност.

Това е петият път, в който BBS се сблъсква с подобна криза през последното десетилетие. Въпреки предишните опити за преструктуриране, дружеството не успява да осигури финансовата си стабилност. Настоящата процедура по несъстоятелност е предизвикана от неизплащането на заплатите на дружеството за май и юни.

Въпреки тежкото положение, компанията майка на BBS, ISH Management Services, остава ангажирана със запазването на марката. Тя увери заинтересованите страни, че се стреми към намиране на решение и вече е започнала прехвърлянето на марката и правата за дистрибуция.

Новината идва като шок за автомобилната индустрия, тъй като BBS е ключов доставчик на големи производители като Porsche, BMW и Mercedes-Benz. Предстои да се види въздействието на тази неплатежоспособност върху веригата за доставки.

По-рано днес ви споделихме за финансовите проблеми и на друга популярна марка в автомобилния свят, а именно Recaro. Повече за това, вижте тук.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 налюдател

    26 7 Отговор
    Евтин алуминий няма и газ няма - това е пряк резултат от санкциите

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 2 Малкия холандец

    14 3 Отговор
    От ДАФ изкарват статистика на продажбите за първите 6 месеца на 2024, спад с 30% спрямо 2023😄😄малко закъснял но очакван резултат на санкциите.До нова година Европа ще пламне от протести😄😄
  • 3 Капитан Салам

    12 2 Отговор
    И сега новия "капитализъм" ще ги подпомогне с нашите пари чрез някакъв вид компенсации за бизнеса.Казвам нашите парички защото те изтичат посока запад с пълна сила.

    Коментиран от #4

  • 4 Ракета Пейтриът 📡

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Капитан Салам":

    И в резултат на безкрайното източване и пренасочване на парите ни, не остават за чистота, пътища, тротоари и всичко останало. И си тънем в боклуци и дупки
  • 5 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "налюдател":

    За твой ужас стойността на материалите и енергията в една джанта е под 10 % от стойността !! И два пъти по-скъпи да са от сега няма особено значение !! Има значение , че един работник в тази фирма взима 4-5 хиляди евро , а в Азия взима 200-300 евро !!! Ето това има значение , плюс данъци , плюс разходи за дизайн , реклама , дистибутори и т.н. !! Да не забравяме и дивиденти за акционерите , които не чакат по 4-5 % , а по 30-40 !! Което няма нищо общо с нвкаква гаражна фирма , която просто копира и продава колкото собственика да изкара колкото заплатата на 5-10 работника !! Автомобилостроенето вече не е "висша" технология като преди 40-50 години и Европа и САЩ ще трябва да минат на други производства , както преди години се отказаха от текстила , дрехи , обувки и прочие гаражни производства , които не могат да съществуват без почти безплатна работна ръка !! Поне докато роботи заместят тази "ръка" в заводите !!
  • 6 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "налюдател":

    Иди върни една джанта на вторични и ще видиш колко е стойността на любимите ти "алуминий и газ" !!! И после иди да видиш колко струва в магазина , дори да не е BBS , а някакво азиатско производство !! Ако разликата е под 20 ПЪТИ , ела се обади , хахахах !!
  • 7 Селянин

    4 3 Отговор
    Цяля Европа въври към фалит. Всичко произведено в ЕС е абсолютно не конкурентно като цена. И без ВВС ще минем , никой не е умрял защото кара със стоманени джанти.
  • 8 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "налюдател":

    За да бъда съвсем конкретен за разбирачи" като теб , борсовата цена на висококачествен технологичен алуминий в момента е 2000 евро на тон , тоест 2 евро или 4 лева на кг !!! Една 16 инчова джанта , която в момента е най-масовата тежи 5-6 кг ,тоест 20-24 лв , цената на газа за разтопяването е не повече от 1-2 лв , дори това е много !! Тоест 25-26 лв за "алуминий и газ " !! Ако я намериш в магазин , каквото и да е производство под 200 лв , можеш да уведомиш тука "аудиторията" !! За по-големите размери и по-скъпите модели разликата стига до 50 пъти , щото има джанти по 1500-2000 лева , в които материала е за не повече от 50-60 лв !