Отидете към основна версия

3 301 33

Новата Toyota GR Corolla получи опция, която ще я превърне в бестселър

  • toyota-
  • corolla-
  • gr-
  • автоматична трансмисия

Новото поколение на "наточения" модел ще бъде пуснато в продажба следващата зима

Toyota ще пусне нов хечбек GR Corolla, този път с автоматична скоростна кутия. От дебюта си през 2022 година този хотхеч стана много търсен по целия свят. През цялото това време обаче колата се предлагаше изключително с ръчна скоростна кутия. Сега, с възможността за закупуване на новото поколение на този горещ хеч, ще има и опция с автоматична скоростна кутия, която ще се увеличи привлекателността на модела за тези, които не са фенове на оформлението с три педала.

Базовата трансмисия за новата GR Corolla ще остане шестстепенна механична. За първи път обечу в този "наточен" хечбек ще се предлага с осемстепенна автоматична скоростна кутия, наречена Direct Automatic Transmission, която е разработена от подразделението Gazoo Racing. Заедно с новата скоростна кутия, колата е оборудвана с охладител на трансмисионната течност за по-добър контрол на температурата и подобрена производителност.

Хот хечът се задвижва от 1.6-литров трицилиндров турбомотор, чиято мощност е 300 конски сили. Освен това, за да подобрят сцеплението на колелата по време на динамично завиване, инженерите на Toyota модернизират окачването на спортния автомобил и променят формата на предната броня, за да подобрят аеродинамиката.

Новото поколение GR Corolla ще бъде пуснато в продажба следващата зима. Компанията все още не е разкрила цената на "наточения" хечбек. В началото на юли беше разработен и агресивен фирмен тунинг за актуалната версия на Toyota GR Corolla . Подобренията включват много "зли" решения в екстериора, а новото поколение се очаква да е още по-динамично изглеждащо.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини