Отидете към основна версия

5 Август, 2024 18:58, обновена 5 Август, 2024 18:58 15 445 17

Марката Voyah, която продава китайски коли и у нас, представи най-евтиния си кросоувър

  • voyah-
  • courage-
  • китайски електромобили

В Китай беше представен кросоувърът Voyah Courage, който ще стане най-компактният и респективно, най-достъпен модел в гамата на марката. Това съобщава Autohome,позовавайки се на данни от самата комапания.

Автомобилът е изграден на нова платформа, предназначена само за електрически превозни средства. Любопитното е, че тази кола ще се продава не само в Китай, но и в целия свят.

Вече сме ви информирали, че марката Voyah има представителство в България, но към момента у нас се продава само кросоувърът Free, цената на който започва от 134 000 лева. Предстои появата и на лимузината Passion, която обаче къщо ще е доста скъпа.

Към момента не е ясно дали най-достъпният кросоувър Voyah Courage ще стъпи на родния пазар. Иначе дължината на Voyah Courage е 4 725 мм, междуосието е 2 900 мм. Кожата е широко използвана в интериора на автомобила, вратите са без рамки, а под централния подлакътник има просторно отделение за съхранение на вещи.

Пред водача има малък допълнителен дисплей и проектор, който излъчва показанията на инструментите върху стъклото. Осигурен е и масивен екран на медийната система. Електрическото задвижване на колата е базирано на 800-волтова бордова система.

Кросоувърът ще получи версии със задвижване на две или четири колела, както и две опции за тягова батерия. Мощността на електрическия силов тракт ще е от 217 до 292 конски сили. Точната цена на модела все още не е ясна, но Courage със сигурност ще е най-евтиния електромобил на марката Voyah.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.

Свързани новини