Last news in Fakti

4 Юли, 2024 11:06 1 328 7

Китайските електромобили постепенно завладяват европейските пазари

  • китайски електромобили-
  • европа
Китайските електромобили постепенно завладяват европейските пазари - 1

Ново проучване показа, че две от петте най-продавани електрически коли в Европа са произведени в Китай. Става дума за Volvo EX30 и Volkswagen ID.4. Резултатите за май 2024 година показват, че китайските електрически превозни средства представляват 19 процента от продажбите, което е с 6 процента повече от същия месец на миналата година.

Както вече ви информирахме, като цяло регистрациите на нови автомобили в Европа са намалели с 2.5% през май 2024 година спрямо година по-рано, но остават по-високи от производствените сътресения след пандемията през 2021-а и 2022-а.

Китайските електромобили постепенно завладяват европейските пазари

„След световната пандемия европейският автомобилен пазар се възстанови само до 75-80% от първоначалния си размер. В резултат на това много фабрики в цяла Европа не работят с пълен капацитет, което дава възможност на китайските производители да продават автомобили в цяла Европа, засега избягвайки митата “, казва Фелипе Муньос, глобален анализатор в JATO Dynamics.

Китайските електромобили постепенно завладяват европейските пазари

В същото време в Европа, а и у нас, все още са предпочитани автомобилите с ДВГ. Както и преди, Volkswagen доминира в класацията на най-продаваните марки и модели през май. Най-продаваният автомобил през май е Volkswagen T-Roc с резултат от 20 387 автомобила.

Китайските електромобили постепенно завладяват европейските пазари


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жълтур

    14 4 Отговор
    Дай боже комунизмът да победи по целия свят, западняците не са ни повече нужни.
  • 2 Изненада

    10 0 Отговор
    Няма нито един модел на Toyota в класацията за хибриди PHEV. А бяха лидери. Накъде върви света.
  • 3 Немски номера

    3 3 Отговор
    Нещо не ми се връзва изцяло заглавието със съдържанието и графиките в статията, но Тесльо да се радва и да почва да пече питката за посрещането на китайците с хляб и сол на Орлов Мост, както вероятно дядо му е чакал съветските войски.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Пророк

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Немски номера":

    Сега ще направя една прогноза, че не си прочел статията:

    Ново проучване показа, че две от петте най-продавани електрически коли в Европа са произведени в Китай. Става дума за Volvo EX30 и Volkswagen ID.4.

    Китайците ползват европейските и американски компании на които са позволили да направят заводи в Китай като Троянски кон. Volkswagen уж е немски, но е произведен в Китай с китайски труд и китайски материали. Повечето технологии също са китайски. А ако някой е достатъчно наивен да реши да произвежда в Китай с немска, японска или американска технология, тя бива открадната от китайците.
  • 5 Пророк

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Немски номера":

    Критичната точка вече беше премината и китайците вече не могат да бъдат спрени. Дали това ми харесва? Не. И никога не ми е харесвало, но не мога да си заровя главата в пясъка и да се правя, че проблемът не съществува, само защото не ми харесва.

    Погледнато от тази камбанария, дали Европа постъпва правилно, като дава заден за развитието на технологии и производство на батерии и електромобили, защото китайските били по-евтини?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никси

    1 0 Отговор
    бе къв Китайски автомобил като това жълтото си е чист Английски Морган , може Китайците да саго преправили на ток , но оригинала е Енглиш , веднага щом видях емблемата го познах , това е малка двуместна кола с голямо междуосие и е цялата на шаси като камьон , с едни дълги калници широки и от където и да я погледнеш си е отвсякъде ретро , джантите със спици като на мотор и огромни кръгли фарове има , не сте ли глеьаюи по Дискавъри Да Продадеш Колата си с Майк Брюър и Ед Чайна , реставрираха точно такъв беше тъмно зелен цвят , и смениха и шасито защото беше загнило , мотора е 6 цилиндров редови за това има дълга муцуна отпред !!!.