Отидете към основна версия

4 344 19

Toyota подготвя нов бензинов двигател с близо 600к.с.

  • toyota-
  • mr2-
  • celica

Очаква се той да бъде с обем от 2000 кубика

Toyota работи по нов 2-литров двигател с турбокомпресор, който може да генерира впечатляваща мощност. Според слуховете този двигател може да достигне до 592 конски сили в най-екстремната си форма и потенциално да задвижва бъдещи модели на Toyota. Очаква се двигателят да бъде предлаган в различни степени на настройка, като високопроизводителната пътна версия ще произвежда около 395 конски сили, а по-слабия вариант ще бъде с мощност 296 конски сили.

Тези цифри подсказват, че Toyota се стреми да предложи широка гама от варианти, за да задоволи различните предпочитания на клиентите. Има спекулации, че този нов двигател може да си намери място в емблематични модели като MR2 и Celica, като потенциално възроди тези легендарни модели.Toyota вече изрази интерес към връщането на двата спортни автомобила, а този нов мощен двигател може да бъде идеалната задвижваща система, която да ги подсили.

Макар че завръщането на MR2 и Celica все още не е потвърдено, разработването на такъв високопроизводителен двигател със сигурност е вълнуваща новина за любителите на мощни автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.

Свързани новини

  • Идва най-евтината Toyota Land Cruiser

    Австралийски журналисти разбраха подробности за най-бюджетния всъдеход от семейството Land Cruiser. Според тази информация, цитиращи хора от японската ...
    09.09.2024
    3 901
    2