9 Септември, 2024 09:54 3 844 2

Идва най-евтината Toyota Land Cruiser

  • toyota-
  • land cruiser-
  • fj

Модификацията FJ ще е с дължина 4.5 метра

Идва най-евтината Toyota Land Cruiser - 1

Австралийски журналисти разбраха подробности за най-бюджетния всъдеход от семейството Land Cruiser. Според тази информация, цитиращи хора от японската компания пожелали анонимност, Land Cruiser FJ ще бъде два пъти по-достъпен от Land Cruiser 300 (струващ 98 000 австралийски долара или 65 000 щатски долара). Любопитно е още, че се очакват и електрически силови трактове за новия евтин Land Cruiser.

Toyota анонсира компактния SUV от фамилията Land Cruiser на представянето на Prado 250, но оттогава не се появяват официални подробности. Очаква се този всъдеход да бъде аналог на Suzuki Jimny, но де факто той ще бъде по-голям: дължината му ще е около 4.5 метра. Основата може да бъде на рама, като за целта ще се използва платформата IMV, позната от Thai Hilux Champ.

Очакват се и други двигатели: Един такъв най-вероятно ще бъде заимстван от Toyota RAV4 PHEV. Тази хибридна система е базирана на 2.5-литров "аспириран" двигател. Възможен е и 2.7-литров атмосферен бензинов двигател и дори мек хибрид, както и 2.8-литров дизел от актуализирания Hilux. Интересно е още, че новостите предвиждат и електроцентрали от различен тип, т.е. първоначално проектирани както за надлъжна, така и за напречна инсталация.

Представянето на Toyota Land Cruiser FJ се очаква до края на 2024 година, а глобалните доставки ще започнат през 2025-а. Представители на австралийския клон на марката все още не са потвърдили, че моделът ще се предлага на Зеления континент. Малкият "Крузак" обаче е обявен по-рано от източници от Индия и Япония, така че проектът със сигурност ще бъде "глобален".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауто Билд

    15 0 Отговор
    Браво !
  • 2 Фен

    9 0 Отговор
    Супер, ама колко ще струва у нас?