Отидете към основна версия

2 211 15

BMW надмина Tesla по продажба на електромобили

  • bmw-
  • tesla-
  • европа-
  • продажби

Данните са за юли месец в Европа

На европейския пазар на електрически превозни средства беше постигнат забележителен момент. За първи път BMW изпревари Tesla, като си осигури първото място по продажби през юли.

Въпреки лекия спад в продажбите на Model Y и Model 3 на Tesla, по-широката гама електрически превозни средства на BMW, включително iX1 и i4, се оказа печеливша комбинация. Тази победа подчертава нарастващото присъствие и конкурентоспособност на BMW в сферата на електрическите автомобили, въпреки че те продължават да предлагат традиционни бензинови и хибридни опции.

Макар че общият пазар на електромобили в Европа отбеляза лек спад поради фактори като намалените държавни стимули и опасенията за стойността на препродажбата, представянето на BMW подчертава способността им да се справят с тези предизвикателства и да поддържат силни позиции на пазара.

Важно е да се отбележи, че макар BMW да зае цялостната лидерска позиция, Model Y на Tesla остава най-продаваният индивидуален електромобил в Европа. Въпреки това успехът на BMW да си осигури няколко модела в топ 10 демонстрира техните разнообразни и атрактивни продуктови предложения.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини