Отидете към основна версия

3 031 6

Свръхекстремен Volkswagen Golf 2 (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • golf-
  • тунинг-
  • драг

Необичаен Volkswagen Golf 2 бе показан за първи път на състезанието по драг рейсинг на пистата Lausitzring близо до Берлин. Автомобилът е превърнат в истински състезателен снаряд. Видеото с него бе публикувано в YouTube канала VeeDubRacing .

Екстремния тунинг на Volkswagen Golf 2 прави немският уличен състезател Ким Паец. Под капака на хечбека той инсталира 2.9-литров двигател Volkswagen VR6, допълнен от голяма турбина BorgWarner EFR 9180.

Резултатът е чудовищна мощност от 911 конски сили и 1000 Нм максимален въртящ момент. В допълнение към агрегата е монтирана петстепенната ръчна скоростна кутия от VW Golf, която обаче е сериозно подсилена и модифицирана. Монтирано е и преработено задвижване на всички колела 4Motion.

В състезанието Volkswagen Golf 2 измина 1/4 миля (402 м) от място за 10.7 секунди, финиширайки със скорост 239.2 км/ч. Този показател е на нивото на суперкари, като Lamborghini Aventador, но Ким Паец вярва, че хечбекът може да се движи дори по-бързо, ако е правилно настроен.

Външно спортният автомобил Volkswagen Golf почти не се различава от стандартния модел, като има само нови колела. В кабината е монтиран спортен волан Momo, както и дигитален инструментален панел и предпазна клетка. Вижте го в действие!

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.

Свързани новини