Отидете към основна версия

1 779 29

Руските войски използват китайска бронирана техника на фронта

  • русия-
  • бронетранспортьор-
  • китайски автомобили-
  • zfb-05
Снимка: Telegram

Снимки на руски военни с китайския бронеавтомобил ZFB-05 започнаха да се разпространяват в руските телеграм канали. Постовете твърдян, че колите се използват във военната зона в Украйна.

Анализаторът на Bild Юлиан Рьопке потвърди автентичността на снимките и пише в германската преса, че това е първото доказателство за използване на китайска военна техника в Украйна.

„Руската армия за първи път използва в Украйна китайска бронирана техника от типа ZFB-05. Китай отрича да е доставил тези автомобили на Русия, но има много африкански посредници, които Русия може да използва “, пише Рьопке.

ZFB -05 Xinxing е е китайски бронетранспортьор, разработен главно за сухопътните сили на Поднебесната държава. Има стоманен брониран корпус, което го прави ефективен срещу огън от малки оръжия и артилерийски шрапнели.

ZFB-05 е проектиран и произведен от Shaanxi Baoji Special Vehicles Co., Ltd, частна автомобилна компания, създадена през 1983 година като Baoji Special Vehicles Factory, а след това приватизирана през 2007 година.

Превозното средство е базирано на шасито на лекотоварното превозно средство Nanjing NJ2046 , което е лицензирано копие на Iveco 40.10WM. Автомобилът разполага с дизелов двигател с мощност 17 или 127 к.с.

Основното въоръжение на ZFB-05 е 12,7 mm тежка картечница, монтирана в купол на покрива на превозното средство, с щит за предна защита на стрелеца. Някои превозни средства имат и 7,62 мм картечници или автоматичен гранатомет.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.

Свързани новини