27 Септември, 2024 10:22 420 6

Google ограничи регистрацията на нови акаунти за руснаци

  • google-
  • русия

Това съобщи Министерството на цифровото развитие на Русия

Google ограничи регистрацията на нови акаунти за руснаци - 1

Министерството на цифровото развитие препоръча на руснаците да създават резервни копия на данните, съхранявани в услугите на Google, защото от началото на септември се наблюдават трудности при регистриране на нови акаунти, както и при възстановяване на достъпа до съществуващи.

Google ограничи възможността руснаците да регистрират нови акаунти, съобщи Министерството на цифровото развитие. „Телекомуникационните оператори също отбелязаха значително намаляване на броя на SMS-ите, изпратени от компанията до руски потребители“, казаха от отдела.

Собствениците на вече регистрирани акаунти все още могат да потвърдят оторизацията чрез смартфона си, „но няма сигурност, че тази опция ще остане.“ Поради това Министерството на цифровото развитие препоръча на руските потребители на Google да създават резервни копия на своите данни и да използват алтернативни методи за двуфакторна автентификация.

Проблемът се проявява на нивото на SMS шлюза, който е бил използван за регистриране на руски потребители в Google, казаха експерти, интервюирани от RBC. Трудности могат да възникнат поради американските санкции срещу Русия, въведени на 12 септември - на компании и лица, работещи в Съединените щати, беше забранено да предоставят свързани с ИТ консултантски услуги, услуги за проектиране и поддръжка, както и облачни услуги на руски компании и граждани.

Руснаците бързо се преориентираха и започнаха да използват по-често чужди SIM карти: миналата година в страната имаше 600 хиляди, през юли 2024 г. те бяха 850 хиляди, а в началото на септември - вече 1 милион. Те работят в международен роуминг и не се използват за достъп до интернет или разговори, но само за регистрация в чужди платформи чрез SMS.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 1 Отговор
    Тези препоръки ще важат и за Ганчо.
  • 2 Джон

    1 0 Отговор
    Андроид защо още работи в Русия?

    Коментиран от #3

  • 3 реру

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Явно трябва да направи както Kaspersky... Kaspersky Lab е решила да прекрати дейността си в САЩ и да уволни всички служители.

    Компанията принудително е премахнала своите антивируси от компютри в щатите и вместо това е инсталирала UltraAV антивирус. Тоест без предупреждение е инсталирана някаква измамна програма, която изисква привилегирован достъп до компютъра... Някои имаха съмненя, че Kaspersky Anti-Virus се държи като вурус...
  • 4 Трол

    0 0 Отговор
    Само за демократични руснаци ще важи регистрацията.
  • 5 Антон

    1 0 Отговор
    Да ползват качествена руска техника. Оф, тя още не е произведена, а внасят от Китай.
  • 6 Реалност

    0 0 Отговор
    В московското блато изоставаха с 20 г. от Запада до преди 5 г, сега устремено са се запътили към края на 20-ти век. За крепостниците извън Москва и Питер това ще е напредък.