Отидете към основна версия

1 652 9

Volkswagen заменя евтината пластмаса

  • vw-
  • volkswagen-
  • интериор-
  • качество

Компанията ще използва качествен плат

Volkswagen планира значителна промяна във философията на интериорния си дизайн. Автомобилният производител се стреми да се откаже от евтините пластмасови материали в полза на по-качествени тъкани, като твърди, че тази промяна не само ще подобри цялостния вид и усещане на автомобилите му, но и ще спести пари.

Според ръководителите на дизайна на Volkswagen, Анди Миндт и Кристиан Шрайбер, марката ще даде приоритет на функционалността пред показността в бъдещите си проекти. Те подчертаха значението на създаването на прости и използваеми интериори, които безпроблемно се интегрират с преживяванията на водача.

Една от ключовите промени ще бъде използването на по-качествени материали, като например тъкани, вместо евтини пластмаси. Това не само ще подобри цялостната естетика, но и ще подобри издръжливостта и ще намали необходимостта от честа подмяна. Освен това Volkswagen планира да опрости дизайна на интериорните компоненти, като намали броя на частите и рационализира производствения процес.

Освен с материалите и дизайна, Volkswagen също така цели да се отличи от конкурентите си, като възприеме подход на „приятен човек“. Марката вярва, че повечето хора предпочитат приятелски и достъпен дизайн, а не агресивен или плашещ.

Като цяло новата философия на Volkswagen за дизайна представлява значително отклонение от предишния подход. Като се фокусира върху качеството, простотата и по-достъпната естетика, марката се стреми да създава автомобили, които са едновременно функционални и приятни за шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини