Отидете към основна версия

1 020 4

Audi представи стилния Q6 Sportback E-Tron

  • audi-
  • q6-
  • e-tron-
  • q6 e-tron-
  • sportback

Моделът се присъединява към вече познатия Q6 E-Tron

Audi разширява гамата си от електрически SUV модели с представянето на Q6 e-tron Sportback. Тази купе версия на Q6 e-tron дава приоритет на по-спортния дизайн пред максималното товарно пространство.

Q6 e-tron Sportback може да се похвали с елегантен и плавен силует, с наклонена линия на покрива, която му придава по-спортен вид в сравнение със стандартния SUV. Този избор на дизайн не само повишава естетическата му привлекателност, но и допринася за подобрена аеродинамика, което води до по-добра ефективност и пробег.

Q6 e-tron Sportback споделя същите възможности за задвижване като стандартния SUV, като предлага избор между две конфигурации със задвижване на всички колела и две със задвижване на задните колела. Базовият модел разполага с 83,0 kWh батерия с пробег от около 550 км, докато по-голямата 100,0 kWh батерия предлага пробег до 656 км. Мощността варира от 306 конски сили и достига до 490 конски сили за най-наточения модел с означение SQ6.

В интериора разполага с иновативен 14.5-инчов екран на информационно-развлекателната система, head-up дисплей с добавена реалност, гласов асистент с изкуствен интелект и собствен аватар и с 11.9-инчов цифров инструментален панел. Автомобилът предлага и набор от функции в помощ на водача, включително адаптивен круиз контрол, предупреждение за напускане на лентата и автоматично аварийно спиране.

Една от отличителните характеристики на Q6 e-tron Sportback е неговият променлив светлинен подпис. Това позволява на предните и задните светлини да променят външния си вид, осигурявайки по-персонализирано и изразително изживяване при шофиране. Освен това светлините могат да комуникират с движещите се зад колата автомобили, като ги предупреждават за потенциални опасности.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини