Отидете към основна версия

4 914 11

Land Rover разкри новото Discovery

  • land rover-
  • discovery-
  • vision concept-
  • transparent bonnet-
  • laser terrain scanning-
  • ню йорк 2014

Автосалонът в Ню Йорк, където ще се състои премиерата на следващото поколение Discovery, отваря врати на 20 април. От Land Rover обаче решиха да не чакат до тогава и разпространиха снимки и информация за всъдехода предварително.



Сред множеството високотехнологични особености на Vision Concept изпъква системата за дистанционно управление, която позволява да бъде констролиран от специален преносим пулт или приложение за смартфон. Според Land Rover тази функция би била особено полезна при преодоляване на тежки препятствия на пресечен терен, паркиране в трудни условия или прикачване на ремарке.



С Vision Concept ще дебютира и нова технология с името Transparent Bonnet. Специални видеокамери в предната броня предават изображение на пространството непосредствено пред автомобила на прожекционен екран в долната част на ветроупорното стъкло. Така се създава усещане за прозрачен преден капак, през който водачът вижда под всъдехода.



Системата Transparent Bonnet може да бъде безценна както при движение в пресечена местност, така и при маневриране в тясно пространство. Изображението може да се проектира не само на предното стъкло, а и върху всички остъклени повърхности на Vision Concept, включително страничните прозорци и панорамния покрив.



Прототипът на следващото Discovery е снабден и със системата Laser Terrain Scanning. Тя разчита на лазерни датчици, вградени във фаровете против мъгла, които "рисуват" релефна карта на местността пред всъдехода на дисплея на изформационно-развлекателния център.



Новото поколение на системата Wade Aid пък разпознава дълбочината на водата пред Vision Concept и информира водача дали бродът може да се премине безопасно.



Стандартната вътрешна архитектура е изградена по формулата 2+3+2 места. Самостоятелните седалки на третия ред обаче могат да се местят и сгъват в множество конфигурации.



Петимата пътници отзад разполагат с достъп до 10-инчови таблети. Салонът е тапициран с водоустойчива и отблъскваща мазнини кожа Foglizzo. Луксът в лицето на дървени декорации на пода и арматурното табло обаче не е пренебрегнат.



Прототипът няма централни колонки на каросерията. Задните врати се отварят обратно на посоката на движение, с което улесняват достъпа в купето.



От Land Rover не споделят кои от демонстрираните с Vision Concept технологии ще си пробият път до конвейера. На салона в Женева през март стана ясно, че името Discovery ще бъде използвано за цяло семейство всъдеходи, първият от които ще се появи през 2015 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ето го новия Land Rover Discovery Sport

      Компанията Land Rover публикува първи снимки на своя нов модел, който ще замени Freelander. Както се предполагаше по-рано, този автомоби ...
    30.07.2014
    8 741
    8