Отидете към основна версия

6 563 27

Lexus се изправя срещу BMW X3, Audi Q5 и Mercedes-Benz GLK

Наш екип от мястото на събитието

С новия модел, обозначен с индекс NX, японците от Lexus навлизат в изцяло нов за марката сегмент - този на SUV автомобилите със среден размер. С премиерата на Lexus NX, която се състоя по време на протичащото в момента автомобилно изложение в Пекин, от марката открито предизвикват традиционните лидери в този сегмент – BMW X3, Audi Q5 и Mercedes Benz GLK.

С дължина 4640 мм Lexus NX се позиционира в горната част на сегмента като един от най-просторните модели. NX е със 104 мм по-дълъг от GLK (4 536 мм) с 11 мм по-дълъг от Q5 (4 629 мм) и със 17 мм по-къс от X3 (4 657 мм). От друга страна моделите X1 и Evoque са по-къси от Lexus NX и принадлежат към по-ниския сегмент на компактните кросоувъри. От компанията заявиха, че Lexus NX е проектиран от бял лист и построен върху изцяло нова платформа. NX е доста по-голям автомобил от RAV4, със 70 мм по-дълъг и с 40 мм по-дълго междуосие.

Lexus NX въвежда ефективен бензин-електрически хибрид във версията NX 300h и първия бензинов турбодвигател във версията NX 200t. Всеки от моторите ще се предлага с избор между задвижване на четирите колела или предно предаване. „NX е разработен като автомобил, подходящ за активен градски живот. През всички фази на развойната дейност бяхме решени да подходим към създаването на модела от гледната точка на потенциалните му клиенти – младите жители на градовете“, каза Такеаки Като, главен инженер на Lexus NX.

Моделът предлага доста иновативни бордови технологии, включително първата за Lexus безжична система за зареждане на мобилни телефони и преносими устройства, нова Remote Touch система, използваща тъчпад, система за 360-градусов обзор с четири камери и комплексен мулти-информационен дисплей, включващ първия за Lexus G-сензор и Boost-meter, система за следене на мъртвата точка (Blind Spot Monitor) и система за предупреждение при моневриране на заден ход (Rear Cross Traffic Alert).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини