Отидете към основна версия

24 304 44

Виждали ли сте Dacia Duster 6х4?

  • dacia-
  • duster-
  • dustruck-
  • renault technologie roumanie
Renault Technologie Roumanie - наш екип от мястото на събитието
 
Dacia Duster e масов автомобил с повишена проходимост, който обаче не е от най-популярните примери за тунинг. Разработката, за която ще ви разкажем обаче е направена именно върху базата на Duster и по структура наподобява на Mercedes-Benz G63 AMG 6x6.
Авторите на този уникален проект са специалисти от базирания в северната ни съседка център Renault Technologie Roumanie. Единичната бройка на шестколесния Duster е наречена Dacia Dustruck и е с дължина 5.83 метра, а интересното е, че от шестте колела задвижващи са само четири.
Наш екип посети Renault Technologie Roumanie, където е изложена уникалната Dacia. Там ни разказаха, че концепцията е направена в един-единствен екземпляр и не е предназначен за продажба. Румънците не предвиждат и серийна версия на Dustruck, а единичната бройка ще бъде запазена в музея на марката.
Дело на студенти, които специализират при румънците е и една интересна стреч лимузина. Тя също е базирана на Duster, разполага със силно удължена платформа, доста луксозен салон много допълнителни екстри. Лимузината пак е експериментална, няма да се прави серийно, а единичната бройка ще се съхранява в музеите на марката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Dacia пикап с двойна кабина и 4х4

    В Румъния, по време на пътни тестове, папараци успяха да уловят нов пикап на компанията Dacia. Става дума за автомобил на базата на всъдехода Duste ...
    22.05.2015
    44 292
    21