Last news in Fakti

22 Май, 2015 10:25 44 047 21

Dacia пикап с двойна кабина и 4х4

  • romturingia-
  • renault technologie roumanie-
  • dacia-
  • duster
Dacia пикап с двойна кабина и 4х4 - 1
Dacia Duster pick-up double cab
В Румъния, по време на пътни тестове, папараци успяха да уловят нов пикап на компанията Dacia. Става дума за автомобил на базата на всъдехода Duster, който е във вариант пикап и разполага с двойна кабина. Снимките на новия прототип бяха публикувани в социалните мрежи от ползвател с име Gabriel Catalin.
 
Според представители на Dacia въпросният пикап с двойна кабина е прототип, който е направен в един-единствен екземпляр. Возилото е разработено от румънското каросерийно ателие Romturingia, което през миналата година направи подобен пикап, но с единична кабина.
 
От румънската марка заявяват, че на този етап не планират серийно производство на модификацията с двойна кабина, а относно пускането му в серия на по-късен етап, румънците засега отговарят уклончиво, като казват, че е много рано за подобни разговори.
Dacia Duster Pick-Up

Иначе двувратият вариант на пикапа Dacia Duster има товарна площадка с дължина 1.7 метра, а товароносимостта е 450 килограма. В движение този автомобил се привежда от стандартната за Duster 4х4 система и от дизелов двигател с работен обем 1.5 литра и мощност 110 конски сили.

 
До момента от пикапа с единична кабина са направени 500 екземпляра, като всички те са предназначени за вътрешно ползване в Румъния и са поръчани от OMV Petrom. На този етап Romturingia не планира да увеличава серията на пикапи с единична кабина, но не е изключено в скоро време да се появи въпросната нова версия с двойна кабина.
 
Преди време ви разказахме за още една уникална разработка на тема Duster, представляваща отново пика с двойна кабина, но колата е значително по-дълга и е с шест колела. Единичната бройка на шестколесния Duster е наречена Dacia Dustruck и е с дължина 5.83 метра, а интересното е, че от шестте колела задвижващи са само четири.
Dacia Dustruck

 


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Михаил

    4 0 Отговор
    Благодарение на рено, румънците вече са мноооого, много напред с материала.
  • 2 да се радвате

    1 0 Отговор
    и най-вече руснаците че ще си имат нови джипки и пикапи от рено-нисан-дачия-лада

    Коментиран от #3

  • 3 Дошо

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "да се радвате":

    Нисан затвориха вече най-големия си завод в Русия.Рашките затъват все повече и повече.

    Коментиран от #4

  • 4 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дошо":

    Може да дадат малко работа на инженерите дето им правят спейс и аеро моделите да спретнат пикап с ракетен двигател, ама на кой ли му трябва.. тва...
  • 5 Офроудъра

    1 2 Отговор
    -Такова чудо взимам само със роубар и то подсилен защото ги знаеме франсетата румънците и рашъните колко тънки ламаринки слагат на колите си и в повечето случаи при катастрофите си по-таван иначе багам далеч като дявол от тамян от тези детски играчки пародии на пикапи.
  • 6 аз

    0 4 Отговор
    Ма кой изобщо се интересува от производителите на кофи за боклук,че и цяла статия сте им посветили?!?!?!??!?
  • 7 Бай Хой

    2 0 Отговор
    Не злобейте, а ако може се учете от румънците.... При нас е тотален спад, защото в далечните 66-67-ма години правехме "Рено 8", а сега държим един гол х.. в ръка!

    Коментиран от #11

  • 8 Милионера

    1 3 Отговор
    Ние в българия караме само с-класи. Да го д...т бедните Румънци, Руснаци.
  • 9 ха

    1 0 Отговор
    Ами става то цената е важна за всеки джоб по нещо
  • 10 CarPro

    0 2 Отговор
    Daciq Duster + Pikap = Kenef
  • 11 Красо Зелето

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хой":

    На кой да кажеш, на Бай ти Ганьо ли? Той няма да те разбере, само ще ти се присмее, и ще почне да ти обяснява, как за тези пари, ще кара С класа, най-голям Измореняк, докаран на репертрак от Германия, щото няма да може да пропътува на собствен ход пътя до България, без да се развали нещо по колата. НО ние ще я скалъпим с части от моргата, и ще се хвалим колко сме напред. Това ни е манталитета! Нищо чудно, че сме на това дередже, просто нямаме нюх за нещата, щом ни мина и една Македония по стандарт на живот.

    Коментиран от #13

  • 12 румен гумен

    0 1 Отговор
    Абе ,руманска кола-клозет,,виж ГОЛФ 3 е друго нещо.1.8 -90 коня .на 2 ра върти гуми--Моя ГОЛФ 3 не го давам за нищо на света.
  • 13 -_-

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Красо Зелето":

    Достатъчно е един SAAB 9-5 Aero след 2003г. , ще е много по-надежден и в пъти по-комфортен от всяка нова талига за 20 000лв , а за безопасността въобще няма да отварям дума, запазено 9-5 Aero от Германия може да се купи за по-малко от 12 000лв и при нормална поддръжка ще надживее всяка Дачия създавана някога .
  • 14 Баща ви

    0 0 Отговор
    Какви Руснаци, какви Румънци, какви S класи, вие знаете ли коя е най-продаваната марка коли в България? :D
  • 15 sergo

    0 0 Отговор
    Най-накрая един свестен коментар тук:)Карам Saab 9-5 Vector Sport Combi ot 2003,Имам го от 3 год.купих го от Швеция на реални кил. от швед:)прекрасна кола,има екстрите на С-класата и бързината на БМВ,Предин нея сам минах през 2 рена 2 голфа 1 ланча,хонда прелют,волво в 40 от Saab Съм най доволен,всъщност сега чак разбрах какво е да караш кола:)

    Коментиран от #21

  • 16 Мишо

    0 0 Отговор
    Тотал кенеф, всичко друго е заблуда
  • 17 Харито

    1 0 Отговор
    До серго Saaba ти е всъщност фалирал опел кенеф който няма нищо общо с Швеция и ти нищо не разбираш от коли
  • 18 -_-

    0 1 Отговор
    Ти нищо не разбираш защото СААБа няма почти нищо общо с Опел, чак междуосието е различно, а ти никога не си се докосвал до СААБ и май гроздето е кисело .
  • 19 Алфата

    1 0 Отговор
    Май надолу с малки изключения всички сте подрастващи и се надявате Ламбото до детското Ви легло в мащаб 1:500 някой ден да порасне заедно с Вас, но ядец...
  • 20 Алфата

    0 0 Отговор
    Пък съвестно трудещите се чичаци си пожелаваме след 2-3 год. да вложим с пот изкарани парички и подменим сегашните си стандартни Дъстъри с двувратия пикап, 'щото ни кефи!
  • 21 ккк

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "sergo":

    Да не си го купил от оная баба Ингрид,която го има от нов и 12 години го кара само в неделя до църквата?И аз я гледах тази обява,ама се отказах,хи хи хи