Отидете към основна версия

4 984 10

Bentley пусна видео с всъдехода си

  • bentley-
  • exp 9 f-
  • видео

Серийната версия на "най-мощния и луксозен всъдеход в света" се появи за пръв път в промоционален клип, публикуван от Bentley. Според британската марка автомобилът ще определи  "нови стандарти в сегмента".



Премиерата на всъдехода е насрочена за 2016 г. Според наличната досега информация той ще се оборудва с 12-цилиндров W-образен битурбодвигател, който ще позволява максимална скорост 320 км/ч. От Bentley потвърдиха и хибридна версия на модела през 2017 г.



Преди няколко дни папараци заснеха тестово муле на всъдехода, маскирано като Audi Q7.



Проектът за първия модел с повишена проходимост в историята на Bentley бе одобрен през пролетта на 2013 г. По-късно стана ясно, че серийната версия ще се различава от прототипа EXP 9 F, показан през 2012-а и събрал изключително негативни отзиви за дизайна си.



Всъдеходът на Bentley ще се сглобява в завода на Volkswagen в словашката столица Братислава. Инвестициите в разработката и организацията на производството ще достигнат 800 млн. паунда (987 млн. евро). Компанията се надява да продава по 3 000 автомобила от модела годишно с ориентировъчна цена около 140 000 евро всеки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ясна е и цената на всъдехода на Bentley

    Шефът на Bentley Волфганг Дюрхаймер заяви в едно любопитно интервю за изданието Autocar, че дългоочаквания всъдеход с марка Bentley ще се появи на ...
    30.06.2014
    6 789
    12