Last news in Fakti

28 Май, 2014 11:39 4 978 10

Bentley пусна видео с всъдехода си

  • bentley-
  • exp 9 f-
  • видео

Серийната версия на "най-мощния и луксозен всъдеход в света" се появи за пръв път в промоционален клип, публикуван от Bentley. Според британската марка автомобилът ще определи  "нови стандарти в сегмента".



Премиерата на всъдехода е насрочена за 2016 г. Според наличната досега информация той ще се оборудва с 12-цилиндров W-образен битурбодвигател, който ще позволява максимална скорост 320 км/ч. От Bentley потвърдиха и хибридна версия на модела през 2017 г.



Преди няколко дни папараци заснеха тестово муле на всъдехода, маскирано като Audi Q7.



Проектът за първия модел с повишена проходимост в историята на Bentley бе одобрен през пролетта на 2013 г. По-късно стана ясно, че серийната версия ще се различава от прототипа EXP 9 F, показан през 2012-а и събрал изключително негативни отзиви за дизайна си.



Всъдеходът на Bentley ще се сглобява в завода на Volkswagen в словашката столица Братислава. Инвестициите в разработката и организацията на производството ще достигнат 800 млн. паунда (987 млн. евро). Компанията се надява да продава по 3 000 автомобила от модела годишно с ориентировъчна цена около 140 000 евро всеки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошo

    2 2 Отговор
    Ейййй е..аси Туарега
  • 2 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Да ве,как можаха да направят такъв туч.
    Сивик 1,6 големия мотор направо ще го спука по лукс и вървеж.


  • 3 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Само не разбрах защо му е на ВСЪДЕХОД да развива 320 км.ч. !Като ще е ВСЪДЕХОД - такъв да е и не да се прави на болид при положение че УАЗ-469 ще го направи смешен на пресечен терен!!!Тя една панда 4x4 ще се представи по - добре от това на баира ! Става въпрос за ВСЪДЕХОД е не за някакъв камион дето де изпреварва на магистралата и си мислиш че си спрял!Много са ми смешни тези ВСЪДЕХОДИ през зимата по Рила .....ама много !!!

    Коментиран от #4

  • 4 Никой

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    Как може да са ти смешни като не си карал такъв? Голям клиренс, много въртящ момент, 4х4. Единственото което може би ще го спира да кара офроуд са нископрофилните гуми и цената:)
  • 5 S Doichinov

    3 0 Отговор
    Голям клиренс,много Nm и мнооооого кг.Предпоставка за " добър" офроуд.Кой си купува Бентли за извън пътя?Болид в suv формат.Тук в БГ ще е някакъв масов модел сред мутрите

    Коментиран от #7

  • 6 Mercedes-Benz

    3 1 Отговор
    Представяте ли си фурора, който ще предизвика този автомобил сред чалга??? Гледката как тоя тупан спира пред найт флайт, син сити или планет, изрусена куха лейка с екстеншъни и силикон слиза отдясно, а отляво, бръсната тиква с мазен шкембак, вталени дънки, лачени остри обувки и блузка на филип плейн и се запътват с горда крачка към ВИПА (умишлено е с големи букви, да се придаде нужната тежест) където ще се мятат салфетки и ще се лее МОЕТ... Колата ще е регистрирана като земеделска техника или товарен автомобил, за да му теглиме ДДС-то!
  • 7 brum brum

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "S Doichinov":

    @5 А знаеш ли колко кила е ГАЗ 66 "виетнамка"?

    Коментиран от #9

  • 8 Нен Нен

    3 0 Отговор
    Любопитно ми е защо се кефите на X5, ML и разни такива "всъдеходи" , а когато е Бентли не го харесвате, мога да гарантирам, че това Бентли ще има едно нещо което повечето под мен нямат, ще е много много стилно .
  • 9 S Doichinov

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "brum brum":

    Нямам си идея колко тежи газ 66.Карах за малко в казармата такъв

    Коментиран от #10

  • 10 brum brum

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "S Doichinov":

    @9 А аз в казармата карах УАЗ 469... Това което целях с въпроса си е да се сетиш, че тежка=>не става за оф роуд е прекаленно елементарно съждение. За конкретният случай има резон в твърдението ти, ама пък и даши на производителя му пука?