Отидете към основна версия

10 873 19

Подробности за новия Nissan GT-R

  • nissan-
  • gt-r

 

Феновете на японската "Годзила" с нетърпение очакват появата на новото поколение на модела. Очаква се публичният дебют на новия GT-R да се състои през 2016 година, а сега, в интернет пространството изтекоха още подробности за предстоящия модел. Според тях новата генерация ще разполага с технологии, заимствани от прототипа на марката, който участва в състезанието 24-те часа на Льо Ман.
 
По-конкретно под капака на автомобила ще бъде поместен 3.8-литров модернизиран двигател с два турбо компресора. Моторът ще е форсиран от 500 до 580 конски сили. Допълнителна мощност ще се доставя от електромотор и от система за рекуперация на кинетичната енергия при спиране. Така сумарната мощност на новия GT-R ще достигне 800 конски сили.
 
Ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за време под 2.7 секунди, а максималната скорост на автомобила ще е 340 км/ч. Според маркетинг шефа на компанията Анди Палмър, електрификацията е наложителна, защото в бъдеще тя ще засегне всички автомобили. Интересно е още, че по силовите агрегати на следващата "Годзила" работят инженерите на Nismo и тези от Williams F1 Team.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини